U Nišu podeljene stipendije najboljim učenicima i studentima

NIŠ

U Oficirskom domu u Nišu danas je 85 talentovanih učenika srednjih škola i 17 studenata iz Niša dobilo stipendije od grada.

Za ove stipendije izdvojeno je 14 milona dinara, a iznos mesečne rate je šest hiljada dinara. 

Gradske stipendije su motivišuće ali i obavezujuće da se ostane uspešan u učenju, kao I da se posle završenog školovanja ostane u Nišu.

“Ovo je dobra motivacija za studente koji se trude . Bićemo valjda dobri i sledeće godine, da nas opet nagrade. Nameravam da ostanem u zemlji I nadam se da će za nas biti posla”, kaže studentkinja Elektronskog fakulteta Katarina Ranđelović.

 

“Planiram da upišem Medicinski fakultet u Nišu. Videćemo, ima još vremena, još dve godine. Ova stipendija mi znači jer se vidi da Grad veruje u nas . To nam je dobar potstreh da nastavimo da se trudimo I napredujemo “, kaže stipendista grada Isidora Tasić učenica Gimnazije Bora Stanković u Nišu.

Načelnica Sekretarijata za obrazovanje Marina Kostić kaže da na ovaj grad  želi da pruži dodatna satisfakcija mladima koji se obrazuju.

„Cilj nam je da naši stipendisti budu zadovoljniji i uspešniji tokom svog školovanja. Na ovaj način Grad Niš podstiče omladinu da se obrazuje i u tome postiže što veće i značajnije uspehe“, rekla je Marina Kostić.

Ona je dodala da iako se malo kasnilo sa isplatom stipendija one će biti isplaćene za svih pet meseci u jednom mahu.

Ugovore o stipendiranju učenicima I studentima uručio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

“Mora se investirati u znanje . Imali smo snage, moći I finansije da to bude više nego prethodne godine , a tek narednih godina ćemo ulagati u ono što jesu stubovi porodice, nego zajednice I društva, a to je obrazovanje”, rekao je Bulatović na svečanosti uručenja ugovora o stipendiranju.  

Danas je najavljeno  i uručenje Vidovdanskih nagrada učenicima I studentima koji su odvojili najviša mesta na državnim I međunarodnim takmičenjima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare