U Nišu otkrili 610 saobraćajnih prekršaja za osam sati

NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji Niša, za samo osam sati otkrili su ukupno 610 prekršaja, od čega je skoro trećina prekoračenje brzine.

Akcija je sprovedena u gradu Nišu, kao i opštinama Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Ražanj i Svrljig, navode iz MUP-a Srbije.

Zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 197 vozača, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa 159 vozača i putnika u vozilu, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 12 vozača, od kojih su trojica imala više od dva promila alkohola u organizmu.

Takođe, 33 vozača sancionisana su zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, a 25 vozača motocikala i mopeda zbog nekorišćenja zaštitne kacige.

Prekršajne prijave podnete su i protiv dvojice vozača koji su na auto-putu upravljali automobilima brzinom od 213,9 kilometara na čas, odnosno 217,7 kilometara na čas.

Od početka godine, u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Policijske uprave Niš poginulo je 12 učesnika u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola kako bi stanje bezbednosti saobraćaja bilo što povoljnije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare