Požar na deponiji u Preševu i dalje gori a Biro MUP-a Srbije ne dozvoljava novinarima JUGpressa uzimanje izjave od ljudi koji gase

PREŠEVO

Požar na deponiji u Preševu, zbog koga je opštinski Štab za vanredne situacije proglasio vanrednu sitaucaju na delu teritorije te opštine, još uvek gori a Biro MUP-a Srbije ne dozvoljava novinarima Regionalne informativne agencije JUGpress uzimanje izjave od načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Vranju Vedrana Taškovića o akciji gašenja.

Ovo odeljenje je nadležno i za opštinu Preševo i, kako JUGpress saznaje, ekipe vatrogasaca su od juče na terenu, gase požar na deponiji iznad Preševa.

Međutim, kada smo zatražili saglasnost za izjavu Taškovića, iz Biroa MUP-a Srbije smo dobili odgovor da se “možemo obratiti lokalnoj samoupravi”.

Za obraćanje lokalnoj samoupravi svakako nije potrebna saglasnost Biroa MUP-a Srbije ali odgovor izaziva sledeće pitanje : da li je JUGpress možda na crnoj listi Biroa MUP-a Srbije jer nam je nezvanično rečeno da saglasnost za uzimanje izjava u ovakvim situacijama dobijaju svi?

I, takođe, da li je odbijanje Biroa MUP-a Srbije a da ovu saglasnost, koju svima daju, u bilo kakvoj vezi sa izjavama glavne i odgovorne urednice Regionalne informativne agencije JUGpress Ljiljane Stojanović , koja je i članica Stalne radne grupe za bezbednost novinara, o slučaju pretnji i zazidavanja OK Radija u Vranju koje je dala za TV Insajder a u kojima insistira da svi nadležni organi moraju da rade posao za koji ih plaćaju građani i da štite te iste građane?

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare