U Nišu najvljuju kazne za neočišćen trotoar

NIŠ

 Prvi veći sneg u Nišu kažu nadležni nije doneo neke veće probleme, ali obaveze jeste. Saobraćajnice su očišćene i saobraćaj se odvija po planu, kažu nadležni. To bi moralo da važi i za pešake, pa iz JKP „Medijana“ pozivaju građane da očiste trotoare ispred svojih lokala kako bi se olakšalo kretanje pešačima i sprečili padovi.  Građani su dužni da očiste sneg ispred svojih stambenih objekata, vlasnici ispred svojih lokala, preduzetnici ispred svojih poslovnih objekata, ispred zgrada u izgradnji,neizgradjenog građevinskog zemljišta i to u širini od 5 metara, i dužini objekta.

        „Sneg se čisti tako što se olaže na ivicu trotoara ali mora da se vodi računa da se ne zatvore slivnici za odvod atmosferske vode.Komunalna milicija je na terenu i upozoravamo građane na njihove obaveze i za sada nema većih problema“, kaže Dejan  Kovačević iz Komunalne milicije.

       Ukoliko sneg sa trotoara nije očišćen i ometa prolaz pešaka, kazna za pravna lica je 60.000 dinara, za preduzetnika 20.000 dinara, za odogovrno lice u pravnom licu 6.000 dinara, kolika je novčana kazna i za fizičko lice. Ovi subjekti, dužni su da očiste i ledenice, ali takođe na način, kako prolaznici ne bi bili povređeni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare