U Nišu Kineska nova godina biće obeležena 26.januara

NIŠ

Vlada Republike Srbije u saradnji sa ambasadom Narodne Republike Kine organizuje proslavu Kineske nove godine u četiri grada u Srbiji do 26. januara.

U Nišu Kineska nova godina biće obeležena 26.januara. Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski čestitala je kineskom narodu Novu godinu i dodala je da Niš nikada neće zaboraviti pomoć tokom pandemije koronavirusa koju je Kina pružila i prilikom izgradnje laboratorije ,,Vatreno oko“ .

                        „Građanima Narodne Republike Kine  širom sveta čestitam Novu godinu koju ćemo i ovde u Nišu, ali i širom Srbije, zajedno obeležiti približavajući javnosti ideju sveobuhvatnog pristupa i veliku inicijativu Pojas i put. Prijateljstvo naša dva naroda je čelično, neraskidivo i dugovečno. Gradimo ga zajedničkim i velikim projektima u Srbiji i Nišu, međusobnim razumevanjem i saradnjom. Pomoć koju ste nam pružili u vreme korone vakcinom i izgradnjom laboratorije „Vatreno oko“ u Nišu nikada ne zaboravljamo kao ni podršku koju su nam u smanjenju broja nezaposlenih dale vaše kompanije koje su u našem gradu pokrenule svoje pogone. Poštovani prijatelji, Niš koji vam je širom otvorio vrata je i vaš dom. Želim vam da vas u Novoj godini prate sreća i opšti napredak. Želim da našim prijateljstvom, međusobnim razumevanjem, humanošću i nesebičnošću gradimo nove puteve do sreće. Neka vam Nova godina, godina zeca i simbol dugovečnosti i sreće, donese novu energiju i novu snagu za velike uspehe i ostvarivanje svih vaših snova“, istakla je gradonačelnica Niša čestitajući građanima Kine Novu godinu.

                    Obeležavanje Kineske Nove godine ima i humanitarni karakter. Sav prikupljeni prihod na Karavanu prijateljstva na Pojasu i putu u Nišu biće preusmeren Centaru za pružanje usluga socijalne zaštite „Mara“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare