U Nišu dvoje dece izbačeno iz vrtića jer je samohrana majka kasnila sa plaćanjem, ne zna se da li je vrtić naplatio sendviće za miting SNS

NIŠ

Dugo neka vest nije uznemirila Nišlije kao vest da je dvoje dece izbačeno iz vrtića “Pčelica” jer je njihova samohrana majka kasnila sa plaćanjem računa.

Bez opomene, bez upozorenja, samohranoj, zaposlenoj majci je saopšteno da od sutra ne dovodi decu u vrtić. Tako su deca ostala bez mesta u vrtiću, a majka ostavljena da se snalazi kako da ih prehrani, da radi i da ih istovremeno čuva.

Odluka Uprave vrtića možda jeste u skladu s pravilnikom poslovanja. Neki bi možda rekli i da je opravdana. Možda bih to rekla i ja da ne znam gde sve odlazi i kako se troši novac niške “Pčelice”. Da se podsetimo:

–  Pravljenje 10.000 sendviča za miting SNS u maju

– Izgubljeni sudski sporovi gde odlazi desetine miliona udinara

– Advokatske usluge od preko pet miliona dinara

– Fiktivne popravke havarisanih vozila na koje se troši preko dva miliona

– Privatna putovanja službenim vozilom o trošku “Pčelice”

– Malverzavije pri kupovini igračaka zbog kojih su podnete i krivične prijave

I ovako bih mogla da nabrajam do beskonačno. Kada sve ovo uzmemo u obzir, postavlja se pitanje “Kako spavate, gospodo, kako spavate kad znate da ste izbacili decu iz vrtića zbog par hiljada dinara, dok trošite milione na vaše marifetluke i stranačke aktivnosti?!”

Dok deca pitaju kada će ponovo biti sa svojim drugarima, majka traži rešenje i krpi kraj s krajem, direktorka Svetlana Mitić okreće glavu i popunjava stranačke kvote. Umesto da trajno rešimo problem – da deca samohranih roditelja imaju besplatan vrtić, da deca roditelja koji rade za minimalac imaju besplatan vrtić, naš Grad kažnjava decu roditelja koji nemaju novca time što ih izbacuje iz vrtića. Sve prolazi, sramota je večna!, navodi se u saopštenju Jelene Milošević, narodne poslanice Stranke slobode i pravde. (kraj) saopštenje/SM

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Драган
Драган
5 meseca pre

Ауууууууууууу. На ово немам коментар. Жалосно, a verujem da je sve istina. Gde će im duša?