U Nišu doček Nove godine večeras, preko dana pozorišne predstave

NIŠ

Noćas u 24.00 sati Nišlije će u Parku Svetog Save tradicionalno dočekati Pravoslavnu Novu godinu. Nastupiće jedan od trenutno najpopularnijih bendova u Srbiji- „Tropiko bend“. Koncert počinje u 22 sata i 30 minuta i trajaće do 01.00 sat iza ponoći. Nova godina po Julijanskom kalendaru u organizaciji najveće niške opštine Medijane  biće dočekana uz odbrojavanje i pratnju vatrometa.

Iz ove gradske opštine apeluju da građani ne donose pirotehnička sredstva, jer će time ugroziti svoju i bezbednost svih učesnika i gostiju ovog lepog događaja.

Uoči dočeka Pravoslavne , ili kako je u Srbiji radije zovu Srpske nove godine , mališani će u Parku imati prilike da vide dve pozorišne predstave. Najpre je , sa početkom  11.00 sati na programu  scensko-lutkarski mjuzikl Pozorišta lutaka u Nišu pod nazivom „Kako su postala dobra deca“. Novogodišnja predstava “Kako su postala dobra deca“ je scensko-lutkarski mjuzikl koji na maštovit i edukativan način prati razvoj deteta, njegov dolazak na svet, prve korake i dalje sazrevanje. Sa pričom o odrastanju, dečjim očekivanjima i radostima, prepliće se i priča o lepom ponašanju, dobroti, nesebičnom davanju i darivanju. Likovi iz ove predstave poručuju deci da su međusobno poštovanje, razumevanje i tolerancija vrednosti koje treba da ih vode kroz život. Uz to, naši junaci će pesmom i igrom razgaliti svakog malog i velikog gledaoca. Novogodišnja čarolija počinje…

U nastavku, od 13.00 časova biće izvedena predstava Dramskog pozorišta „Dragomir Asenov“ – „Prljave pare“ iz Montane u Bugarskoj, koja na šaljiv način opisuje odnos prema novcu. Ova predstava izvodi se na bugarskom jeziku.

Predstave su deo projekta „Unapređenje nematerijalne kulturne baštine u prekograničnom regionu“ koji Gradska opština Medijana realizuje u saradnji sa bugarskim gradom Montana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare