U Nišu Bijelo dugme za doček 2017. godine

NIŠ

Bijelo dugme, rok sastav „svih vremena“, zabavljeće na dočeku Nove godine Nišlije, i goste koji budu boravili u gradu u toku novogodišnje noći- odluka je gradskih čelnika.

I pored toga što je i u Nišu, kao i  širom Srbije pokrenuta inicijativa da se doček Nove godine ne slavi na trgovima, i ne plaćaju izvođači velikim honorarima, već da se novac iskoristi u humane svrhe,  organizovanog dočeka  će ipak biti.

U peticiji ” Podari život – nećemo novogodišnji koncert” navodi se da svoj potpis mogu da ostave svi koji smatraju da je život bolesne dece vredniji od “lažnog sjaja jedne novogodišnje noći”, za koju je iz niškog gradskog budžeta opredeljeno 5 miliona dinara. Peticiju je potpisalo blizu 3000 Nišlija.

Kako saopštavaju iz Gradske kuće, na Trgu Kralja Milana u Nišu, u ponoć između dve godine, Nišlije će zabavljati Goran Bregović, Mladen Vojčić Tifa, Alen Isalmović, ali će se ispoštovati i volja građana da se humanitarnom akcijom pomogne onima kojima je pomoć potrebna.  Iz kabineta gradonačelnika Niša objašnjavaju da će proslava na Trgu kralja Milana imati i humanitarni karakter. Naime, Klub privrednika Niša i njihovi prijatelji obezbedili su donaciju od milion dinara NURDOR-u za dogradnju i opremanje hemato-onkološkog odeljenja koje je malog kapaciteta i u lošem stanju.

Cilj organizovanja slavlja na trgu je, kažu, da što veći broj turista dođe u Niš i da popune kapacitete hotela i restorana, i na taj način doprinesu budžetu i  ugledu grada kao turističke destinacije Srbije, koju treba posetiti kako zbog kulturno istorijskih sadržaja, tako  zbog dobrog provoda.

Još uvek nije zvanično potvrđeno da će za doćek pravoslavne Nove godine Nišlije zabavljati Marija Šerifović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare