U Nišu aplikacija koja najavljuje dolazak autobusa i elektronske karte

NIŠ

U ovoj godini Direkcija za javni gradski prevoz u Nišu najavljuje značajne novine, uvođenje aplikacije koja će najavljivati dolazak vozila na stajalištima i uvođenje elektronske kartice. Prema rečima Milana Milića, direktora Direkcije za javni gradski prevoz Niš.

 ‘’Prva novina je aktiviranje aplikacije koja najavljuje dolazak autobusa  u realnom vremenu na stajalištima a druga uvođenje elektronske kartice. Ukoliko nam epidemiološka situacija to bude dozvolila, sve zavisi od toga, novine bi mogle da zažive već u aprilu’’- kaže Milić naglašavajući da je modernizacija javnog gradskog prevoza glavni cilj Direkcije u ovoj godini.

                      Na ovaj način bi se prevoz građana učinio kvalitetnijim jer bi putnici znali koliko vremena još imaju do dolaska autobusa koji čekaju, a izbegle bi se i neprijatne situacije prilikom kupovine karata kod konduktera ili vozača ukoliko ovi nemaju dovoljno sitbog novca za vraćanje putnicima.

                      ‘’Elektronska kupovina karata bi smanjila i kontakte putnika sa vozačima što je u ovoj situaciji jako važno zbog prenosa virusa’’- dodaje Milić

                       U 2020. godini građani Niša su dobili novi, kvalitentiji gradski prevoz. Sva vozila su niskopodna i klimatizovana, a novi prevoznici su uveli i veći broj polazaka i linija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare