U Nišu apeluju na racionalnu potrošnju vode

NIŠ

Javno komunalno preduzeće (JKP) „Nissus“ Niš apeluje na racionalnu potrošnju vode jer je, kažu, zbog povećane temperature ovih dana, umnogome povećana i potrošnja vode.

“Molimo naše sugrađane da budu solidarni i koriste vodu za osnovne potrebe a nikako za zalivanje bašti, zelenih i betonskih površina, pranje automobila i drugo nekontrolisano trošenje. Apel posebno naglašavamo u terminu od 18 do 22 časa, kada nastaju velika istakanja. U situaciji ovako neracionalne potrošnje vode dolazi do smanjenog pritiska i kratkotrajnih prekida u snabdevanju na rubnim delovima grada.

Sva izvorišta su stabilna, vode ima dovoljno ali sistem nije projektovan da u trenutku ekstremne potrošnje zadovolji potrebe kod svih korisnika, posebno onih u višim delovima grada.

Još jednom apel našim sugrađanima da racionalno koriste vodu kako bi JKP “Naissus” Niš svim korisnicima garantovalo uredno vodosnabdevanje”, navodi se u saopštenju JKP “Vodovod” i dodaje da su “javne česme na teritoriji grada u funkciji i uz stalnu kontrolu ispravnosti vode i da zadovoljavaju potrebe naših sugrađana i gostiju u ovim tropskim danima za rashlađivanjem i osvežavanjem”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare