U niškim gimnazijama počela besplatna pripremna nastava

NIŠ

Gimnazija ,,Bora Stanković” iz Niša i ove godine organizuje pripremnu nastavu za sve zainteresovane buduće srednjoškolce. Pripremna nastava počinje od 1. marta, a svi zaiteresovani mogu da se priključe i nakon tog datuma. Sve neophodne informacije, raspored odvijanja nastave i vreme održavanja časova mogu naći na sajtu gimnazije. Nastava će se odvijati online, preko gugl učionice.              

„Način organizovanja pripremne nastave zavisi od epidemiološke situacije.Kada je u pitanju naša Gimnazija pored obrazovanja koje je na prvom mestu, učenici ove škole dobijaju priliku i veliku podršku od svih nastavnika i rukovodstva škole da se priključe svim aktivnostima, da se isprate mnogi afiniteti i mimo predmeta koji su regularni“, kaže Maja Zdravković, profesor psihologije.

                    Kako kažu profesori i ove godine upisivaće se isti smerovi- za učenike nadarene za informatičke predmete, učenike nadarene za biohemiju, prirodno-matematički smer i društveno- jezički.

                 „Pripremna nastava zavisi od smerova a posebna poažnja se poklanja specijalizovanim smerovima za informatičke nauke i biohemiju. Kada je u pitanju smer za biohemiju tu su posebni časovi i za biologiju i za hemiju, a kada je u pitanju informatički smer drži se pripremna nastava iz informatike ali i matematike. U sklopu priprodno-matematičkog smera imamo i bilingvalno odeljenje. U njemu se trećina gradiva prati na engleskom jeziku“, ističe Maja Zdravković.

                   Za ovu gimnaziju svake godine veliko je interesovanje za upis i i traži se mesto više. Datum za upis se još uvek ne zna, jer je pomeren zbog produženja sretenjskog raspusta.

                  Veliko interesovanje vlada i za upis u specijalizovana odeljenja Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu koja ima odeljenja za darovite matematičare i fizičare, ali i bilingvalna odeljenja u kojima se trićina nastave prati na engleskom i francuskom jeziku.

                 Pripremna nastava za talentovane metematičare počela je u februaru i završava se početkom maja, a časove kandidatima koji su se prijavili drže profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu koji drže i časove ovim učinecima. Nastava se održava u školi a konsulaticije su u određenom terminu onlajn.

                U februaru je u ovoj Gimnaziji počela i pripremna nastava za talentovane fizičare koja se, takođe, završava u maju. I ovim kandidatima časove drže profesori sa PMF-a.

                Pripremna nastava za bilingvalno odeljenje u kome se nastava prati na engleskom jeziku počinje 5.marta i trajače do 7.maja. Prvi deo pripremne nastave za buduće gimnazijalce bilingvalnog francuskog jezika je održana u februaru, a termini za pripremnu nastavu u martu, aprilu i maju biće naknadno određeni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare