U Naučno tehnološkom parku u Nišu takmičenje “Hakaton”

NIŠ

Udruženje studenata elektronike Evrope EESTEC LC Niš u saradnji sa Code 3 Profit kompanijom organizuje “Hakaton 3UP Your Limit” od 3. do 5. septembra na temu analize podataka o prodaji u cilju otkrivanja potencijalno izgubljenih profita.Hakaton organizuje EESTEC LC Nis u saradnji sa Code 3 Profit. Prijave traju do 1. septembra, a ove godine na takmičenju učestvuju samo studentske ekipe.Takmičenje će se održati uživo u Naučno tehnološkom parku u Nišu.

“Takmičenje je otvoreno za sve studente koji žele da se prijave i nije ograničeno samo na studente Elketronskog fakulteta u Nišu. Timovi se sastoje od tri člana. Ove godine zbog ukupne situacije u društvu nije moguće prijavljivanje  srednjoškolskih timova, ali to ne znači da na nekom budućem takmičenju neće moći i oni da se prijave jer smo takvih prijava imali ranije. Praktično ćemo imati ograničen broj timova da ne bi bilo problema oko broja ljudi na takmičenju a u vezi sa merama koje su propisane”, kaže Milica Veljović, predsednica Udruženja studenata elektronike Evrope.

                         Učesnike Hakatona očekuju vredne nagrade, a biće nagrađeno prvo, drugo i treće mesto.

                          “Takmičenje je značajno za studente jer oni na njemu ne dobijaju samo nagrade ukoliko osvoje prva tri mesta, već rade i na usavršavanju nekih svojih veština koje ne  mogu da steknu na fakultetu kao što je razvijanje timskog duha, kako da se nose  sa stresom što je na ovom takmičenju važno jer za izradu zadataka imaju tačno 24 sata a to je u neku ruku veliki pritisak. Naravno da oni za to vreme ne mogu da odrade zadatak kako bi to želeli, ali moraju da budu spremni da i pored stresa koji imaju dođu do rešenja. Generalno to je iskustvo koje će im puno značiti kasnije pti zaposlenju ili na random mestu”, objašnjava Milica Veljović.

                          Važnost rada timova na rešavanju zadataka koje imaju je i u tome  što oni mogu kasnije uz neku doradu i praktično da se primenjuju.

                          “Zadatak je  uvek osmišljen tako da rešava neki realan problem koji kasnije može da se dorađuje, da se implementira i da se koristi, a oni koji  se budu dobro pokazali očekuje i neka vrsta zaposlenja ili prakse što je posebno  značajno za studente koji sun a završnoj godini”, dodaje Milica Veljović.

                           Takmičenje traje tri dana. Prema rečima Milice Veljović prvog dana biće organizovana predavanja za učesnike takmičenja na temu analiza podataka, drugog dana se dobija zadatak, a trećeg dana timovi prezentuju svoj zadatak i proglašavaju se pobednici.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare