Dveri: Dama u neuramljenom portretu – nove zgode i nezgode gradonačelnice Sotirovski

NIŠ

Za godinu dana od kada je na funkciji gradonačelnice Niša, nekadašnja novinarka a sadašnja SNS političarka, gđa Dragana Sotirovski je nebrojeno puta pokazala ne samo tiransku , ignorantnu i arogantnu prirodu, nedostojnu funkcije koju obavlja, posezanje za neistinama, uvredama, klevetama i pretnjama, već i suštinsko nerazumevanje bića i duha Grada na čijem se čelu nalazi, saopštio je Gradski odbor Dveri Niš. 

“Poslednja uvreda građana Niša desila se u senci burnih događaja na tek zatvorenim Filmskim susretima, manifestacije koja za gotovo šest decenija koliko postoji, nije imala ovoliku gomilu propusta, neukusa i skandala. Prvog dana Filmskih susreta pre „grandiozne „ ceremonije otvaranja sa čuvenim crvenim tepihom preko nezavršenog tvrđavskog mosta, na prijemu održanom ispred Gradske kuće, sa sve satenom prekrivenim stolovima iza kojih se našao gradski politički „krem“ , gradonačelnica je laureatu nagrade za životno delo i dobitnici plakete „Pavle Vujisić„ našoj poznatoj dramskoj umetnici Ljiljani Blagojević uručila poklon, portret umetnice, rad poznatog niškog slikara, akademskog slikara Milovana Penkova,koji je ovo svoje svoje delo DONIRAO, kako bi umetnici bilo poklonjeno. To bi bio jako lep gest, i po reakciji umetnice videlo se da je bila obradovana. Međutim, gđa Sotirovski je poklon umetnici uručila NE SAMO NEUPAKOVAN, već je umetničku sliku, donaciju autora Penkova , gradonačelnica nagrađenoj glumici uručila i NEURAMLjENU.


Ovim gestom gradonačelnica je pokazala i potpuni nedostatak elementarnog kućnog vaspitanja, ali i primitivizam, neukus i bahatost. Pokazala je i da služba Protokola gradonačelnika nema poznavanje osnovne etikecije, da nema ni poštovanja ni sprovođenja pravila za koja su šef Protokola i službenici plaćeni. A time je predstavila i sve nas Nišlije kao primitivne skorojeviće koji ne znaju šta je red. Pokazala je i da je njen Protokol džabe plaćen parama Nišlija.
Ovo je još jedna velika bruka za Niš i za Nišlije.
Nišlije su trpeljiv i dobar svet, dugo pamte dobro a loše brzo zaboravljaju. Sve besramnosti izgovorene i urađene za koje je gđa Sotirovski za prošlu godinu dobila Gran pri beščašća od Dveri Niš , prekrile su već zaboravom njene ovogodišnje zgode i nezgode. I dodela kancelarije osuđenom silovatelju, i uvrede i klevetanje političkih protivnika, i pokušaj da sakrije koruptivno i nezakonito donošenje Plana za razvoj Grada, i neistine o završetku mosta i uvredljiva poređenja Niša sa svetskim prestonicama, i dugo ćutanje o slupanoj „Škodi“ , i nebulozna opravdanja za kataklizmu u tek renoviranoj ulici Svetolika Rankovića, i prećutkivanje istina da su i poslednje poplave ljudima u kuće izlile sadržaj gradske kanalizacije , i da „smatra“ da su soliteri moderni , jer je izmene GUP izlobirao budući investitor Karić, i mnogo toga su Nišlije već čule. Možda i zaborave.


Ali domaćini kakve su Nišlije neće gradonačelnici oprostiti nedostatak elementarnog kućnog vaspitanja, neće joj oprostiti poplavu arogancije, ignorancije i primitivizma koju je ova žena uvela u javni prostor.
Obrukali ste Nišlije gđo Sotirovski, to ne praštamo!
Dveri Niš traže po drugi put ostavku gđe Sotirovski sa funkcije gradonačelnika zbog nedostojnosti. Smena novopostavljene šefice Protokola ovu bruku neće umanjiti”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare