U Mlinskoj umesto drveća stubovi s puzavicama

LESKOVAC

(Nova Naša reč)

Neobični stubovi koji su postavljani na trotoarima u Mlinskoj ulici izazvali su pažnju građana a  direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković rekao je za Novu Našu reč  da su to, u stvari, sadna mesta za zelenilo.

„U pitanju su sadna mesta sa stubovima za zelenilo, to će biti puzavica koja obrasta stub, to je za Leskovac novo rešenje. S obzirom da na postojećem trotoaru nije moguća sadnja zelenila, mi smo ugradili stubove. Nešto slično uradili smo i na delu trotoara na bulevaru Oslobođenja i radićemo svuda tamo gde zbog širine trotoara ne uspevamo da zasadimo drveće. Jer, puzavice nemaju krošnju, koren, ne utiču na gabarit trotoara i ne prave probleme instalacijama unutar trotoara. Pored oplemenjivanja prostora, na ovaj način sprečavamo i nepropisno parkiranje na trotoarima. Tu varijantu ćemo kobinovati sa ogradama tamo gde želimo da obezbedimo nesmetan prolaz pešaka“, objasnio je Milenković.

Na pitanje šta grad preduzima kako bi Leskovac dobio što više biciklističkih staza, jer je evidentno da ih nema dovoljno, Milenković je odgovorio da će se staze graditi gde god postoje mogućnosti za to.

Kompletan tekst na  linku

http://novanasarec.org.rs/index.php/2016/09/07/u-mlinskoj-umesto-drveca-stubovi-s-puzavicama/

 

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
milan
milan
7 godine pre

Molim vas, a kad ćete staviti ponekog gipsanog orla, labuda , a negde bogami i lava na stubove i ograde?
Valja se tako!
u selu, gde vasa službenica, kjoja je glavna u zadnjih godinu dana, ima rasadnik, to je moda!
Ma jos da ste ih ugustili, što pa ljudi da prolaze i kuce da se vide, valjda vas dvoje znate najbolje! a bogami i više da se uzme roba iz rasadnika, kao što se sadio ulaz u grad. Sve se zna.

ness
ness
7 godine pre

Lekovi umesto tastaure!

Bonsai u glavi.
Bonsai u glavi.
7 godine pre

Lapidarijumi umesto parkova!? Drveće u saksijama!? Metalni stubovi umesto drvoreda!?