U Mitrovici odbačen predlog da se ulici da ime ubijenog Olivera Ivanovića

KOSOVSKA MITROVICA

Inicijativa Gradjanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” (SDP) da se ulici u severnom delu Mitrovice da ime ubijenog političara i lidera SDP Olivera Ivanovića nije bila na dnevnom redu ni jučerašnje sednice Skupštine opštine u kosovskom sistemu.

Ali je zato nekadašnji Ivanovićev saborac i član SDP, koji je u medjuvremenu prešao u Srpsku listu, predsednik Skupštine Dejan Gurešić detaljno obrazlagao sve , kako tvrdi “nepravilnosti” u potpisima na peticiji.

GI SDP je predala peticiju sa ukupno 1.730  potpisa, od toga je 523 prosledjerno mejlom koje Gurešić naročito ne priznaje jer su došli elektronskim putem.

“Žalosno je ono što je Oliver Ivanović doživeo u svom gradu, posebno od tebe kao njegovog prethodnog člana (stranke),“ rekla je  odbornica SO Severna Mitrovica Ksenija Božović  sa lsite GI SDP koja  , posle ubistva Ivanovića, i vodi tu stranku.

 

Ovo je bio četvrti pokušaj Ivanovićeve GI SDP da se na dnevni red sednice Skupštine opštine severna Mitrovica stavi predlog da srpski političar sa Kosova i Metohije , ubijeni Oliver Ivanović dobije ulicu sa svojim imenom.

 

Komisija formirana za analizu podnete peticije utvrdila je „postojanje osnovane sumnje u regularnost prikupljenih potpisa“, kako je navedeno na sednici ali i u pisanom aktu.

Ova komisije je predložila da se inicijativa potkrepljena ovom peticijom odbaci jer, kako je obrazloženo, ” nije u skladu sa statutom opštine Severna Mitrovica”.

Za predlog o odbacivanju glasalo je 12 odbornika Srpske liste , dvoje odbornika GI SDP Ksenija Božović i Marko Jakšić su bili protiv a dva albanska odbornika nisu glasala.

GI SDP je najavio tužbu protiv svog nekadašnjeg člana , predsednika Skupštine opštine severna Mitrovica Dejana Gurešića zbog izrečenih tvrdnji vezanih za poptise na peticiji.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare