Kolektivnim centrima na Brezovici priključena struja

ŠTRPCE-PRIŠTINA

Nakon više nedelja bez struje, kolektivnim centrima na Brezovici u opštini Štrpce je danas uključena struja, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak u Vladi Kosova.

u saopštenju s enavodi da se priključenje struje dogodilo “nakon angažovanja Vlade Kosova, Ministarstva za zajednice i povratak i ministra Dalibora Jevtića lično i direktora Kancelarije za Kosovo Vlade Srbije Marka Đurića i gradonačelnika Štrpca Bratislava Nikolića, posle višenedeljenih sastanaka i razgovora kako prevazići ovaj problem, pronađeno je rešenje regulisanje duga kao preduslov za ponovno uključivanje struje objektima na Brezovici u kojima borave interno raseljena lica”.

U saopštenju nije navedeno u čemu je, zapravo, probelm s atom strujom ali bi se iz njega moglo zaključiti nekoliko stvari.

Prva je da Srbi iz Srpske liste ipak nisu napustili Vladu Kosova, druga je da su zajendo bili angažovani na rešavanju ovog problema šef Kancelarije za Kosobvo i Metohiju i “takozvana Vlada takozvanog Kosova”, kako to obično definiše Marko Đurić, i btreća da su najveći krivci za sve ovo zapravo ” drugi  koji su sedeli u foteljama i valjda uz koju kaficu sa kašičicom u ustima se busali u ”patriotske grudi” pljuvajući i napadajući one koji su danas upravo problem i rešili”, kako to definiše Dalibor Jevtić.

”Javnost će u narednim danima biti upoznatima i sa ostalim detaljima, ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste da je danas na veliki praznik i slave Svetog Jovana koja je i slava samog mesta Štrpce, ponovo uključena struja. Znamo da je bilo puno dezinformacija oko samog problema nastalog u kolektivnim centrima na Brezovici. U narednim danima tražiću od nadležnih, pre svih od Komesirajata za izbeglice Srbije, da svi oni, kojima je stambeno pitanje rešeno a još uvek koriste usluge kolektivnih centara na Brezovici, napuste kolektivne centre jer nemaju razlog da u njima ostanu i sa druge strane sve ostale korisnike kolektivnog centra svojim neodgovornim ponašanjem dovode u situaciju koja je bila itekako teška, a nama vezuju ruke da problem rešavamo. Da dodam i to da će stanovi za sve interno raseljene porodice koje borave u kolektivnim smeštajima na Brezovici biti završeni do kraja godine i na taj način im se dugoročno reši pitanje smeštaja. Onima koji su svu ovu muku i ceo problem koristili u političke svrhe želim da poručim da treba da ih bude sramota i stid što svaki problem koji, uzgred budi rečeno, oni čak i ne poznaju niti mogu da reše, koriste zarad napada na one koji se jedino zalažu i rade da probleme Srba na Kosovu rešavaju. Dok smo mi radili na rešavanju ovog problema u okolnostima koje su nimalo lake i komplikovane, drugi su sedeli u foteljama i valjda uz koju kaficu sa kašičicom u ustima se busali u ”patriotske grudi” pljuvajući i napadajući one koji su danas upravo problem i rešili,” rekao je Dalibor Jevtić u izjavi za medije, navodi se u saoštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare