U Milanovu takmičenje u praktičnom streljaštvu

LESKOVAC

Na strelištu u Milanovu, održan je danas pozivni ”Junior kup-level 1”, za strelce, u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji. Praktično streljaštvo je atraktivan i dinamičan sport u kojem se koristi isključivo bojeva municija, a preciznost, snagu i brzinu – tri jednako važna elementa za uspeh,  2o-k takmičara demonstriralo je na najbolji način.

Iako ne spada u zvanična takmičenja, već je više ozbiljan trening za održavanje forme profesionalaca i rekreativaca, Streljačko udruženje ”Junior”  je na današnje odmeravanje znanja i veštine pozvalo dvadesetak odličnih strelaca iz šest klubova, a za najbolje u svim kategorijama obezbedilo pehare i medalje.

Praktično streljaštvo je sport  koji zahteva visok nivo koordinacije pokreta, psihološku stabilnost takmičara, taktičko kretanje, inovativan pristup u rešavanju zadatih oligona i bezbedno rukovanje vatrenim oružjem. Goran Janković  zadužen za organizaciju, inače standardni  član srpske reprezentacije, koja se poslednjih 15 godina ni sa jednog  velikog takmičenja nije vratila bez zlata, objašnjava u kojim kategorijama će se strelci nadmetati:

” Napravili smo kružnu metu, nakon toga smo organizovali IPSC stejdž sa tri serije pucanja i na kraju Shoot off.  Mi, takmičari u praktičnom streljaštvu se skupljamo kao danas, treniramo, družimo se, jednostavno –volimo da pucamo. Kao što vidite sve je potpuno bezbedno, nastupamo po važećim pravilima, koja uključuju niz mera, kako za strelca, tako i za posmatrače, ili novinarsku ekipu.

Već za nekoliko dana, preciznost, snagu i brzinu, tri elementa presudna za uspeh, većina učesnika današnjeg revijalnog takmičenja, moći će da pokaže na Medjunarodnom nadmetanju III levela u Požarevcu.   Janković  se priprema za ovo, ali i naredna iskušenja:

” Još uvek sam član ”Žandarmerije” i reprezentacije. Takmičimo se aktivno. Tri puta smo bili svetski prvaci, a na poslednjem takmičenju su nas pobedili Finci, jer mi imamo dosta stare puške. Nekako držimo korak sa njima u disciplini shut gun, ali imamo talentovane juniore, koji će nastaviti da osvajaju odličja.

Šest ekipa je danas pucalo u kružnu metu i najbolji su zaslužili medalje i pehare, dok je, posle dve serije, pojedinačno na stejdžu, rezultatom dominirao upravo domaćin, Goran Janković.

Nakon takmičenja, praktični strelci su nastavili druženje uz ručak i planiranje novog sastanka, nadaju se, čim se epidemija korona virusa završi.      

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare