Na Infektivnoj klinici KC Niš petoro pacijenat, jedan pacijent otpušten sinoć

NIŠ

Na  Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Niš, trenutno se leči petoro paijenata,kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID – 19.

                     Četvoro pacijenata, hospitalizovano je 10.marta uveče i 11.marta u ranim jutarnjim satima, a dvoje, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, na Kliniku su smešteni juče popodne.

                    U toku večeri, zbog nepostojanja bilo kakvih simptoma, u dobrom opštem stanju, nakon konsultovanja infektologa sa dežurnim epidemiologom IZJZ i njegove saglasnosti, ali i saglasnosti pacijenta, uz poštovanje svih procedura i algoritama SZO, jedan od dvoje primljenih pacijenata tokom jučerašnjeg dana, otpušten je sinoć sa Klinike za infektivne bolesti KC Niš i smešten u kućnu izolaciju.

                  Pacijent koji je primljen na Kliniku za infektivne bolesti 10.marta, ima umerene simptome uzrokovane virusom, u stabilnom je stanju, u toku je stalni monitoring njegovog zdravstvenog stanja i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Kliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare