U Medveđi održan revijalni koncert guslara

MEDVEĐA
U Medveđi je u subotu održan revijalni koncert guslara u organizaciji Uduženja guslara i pisaca epske poezije “Gornja Jablanica” iz Medveđe i u saradnji sa Kulturnim centrom opštine Medveđa.

Uz stihove posvećene srpstvu, Kosovu, junaštvu i slobodi guslari su u velikoj sali Kulturnog centra skoro puna dva sata svojim umećem na guslama obeležili godišnjicu pobede u Velikom ratu i 700.godišnjicu od krunisanja kralja Stefana Dečanskog.

Publika je sa punom pažnjom i podražavanjem salušala guslare sa područja opštine Medveđa Obrena Jovovića, Dušana Doderovića, Miljana Tokovića i Milovana Miloševića i goste iz Društva guslara “Karađorđe” iz Kragujevca : Ognjena Andrića, Uglješu Veličkovića, Svetolika Lazovića i Radenka Rmuša, Društva guslara “Ratko Pavlović-Ćićko” iz Niša: Milana Doderovića, Andriju Plavšića i Miloša Gaševića i Društvo guslara “Gvozdeni puk” iz Prokuplja koga je predstavio Nikola Mojsilović.

Predsednik udruženja guslara i pisaca epske poezije “Gornja Jablanica” , Radosav Doderović, je u uvodnoj reči podsetio prisutne da njihovo udruženje postoji već 20 godina i da svake godine guslarskim programom obeležavaju najznačajnije događaje iz nacionalne istorije. Povodom jubileja, Doderović je uručio zahvalnice saradnicima na pomoć u radu udruženja i organizaciji manifestacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare