Institut „Niška Banja“ proslavio Svete Vrače, zaštitnike lekara

NIŠ

 Instituta za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“ svečano je obeležio slavu Sveti Vrači Kozma i Damjan uz prisustvo zaposlenih u Institutu  i brojnih zvanica.

„Posle dve godine, nakon kovida, srećni smo što možemo u ovakvom broju da se ponovo okupimo i da obeležimo slavu Instituta. Veliko je raspoloženje, ovo je slava zdravstvenih i ne zdravstvenih radnika Instituta, bez obzira što su Sveti Vrači praktično zaštitnici lekarske profesije. Mi živimo i radimo timski, i jako smo srećni, jer su na nama bila jaka iskušenja, u vidu kovida dve godine. To smo sve lepo izneli na dobrobit naših pacijenata i sada idemo u nove zadatke“, kazala  je direktorka Instituta profesor dr Marina Deljanin Ilić.

                               Dodala je da je ovaj praznik obeležen u duhu povratka osnovnoj delatnosti, nakon dve godine kovida.

                               „Vraćamo se svojoj osnovnoj delatnosti već godinu dana. Imamo i neke nove aparate, kao što je ehokardiografski aparat. Možemo da se pohvalimo i bazenom Studio broj 3, koji smo uradili zajedno sa Ministarstvom turizma“, dodala je dr Deljanin Ilić i najavila renoviranje bazena u samom stacionaru.

                               Domaćin slave je bio Zoran Živković, radnika tehničke službe u Institutu.

                                „Čast mi je što meni ove godine pripala uloga domaćina, inače ja sam iz tehničke službe, nisam iz medicinskog sektora. Svake godine se nekome iz drugog sektora dodeljuje domaćinstvo. Svim zaposlenima želim srećnu slavu, i da je ubuduće ovako dočekamo u miru i radu i poštovanju“, rekao je Živković.                                 Direktorka Instituta za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“, izjavila je da je zadovoljna činjenicom da je popunjenost kapaciteta gotovo 100 odsto.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare