U Leskovcu počinje izgradnja prve hrišćanske romske crkve

LESKOVAC

U naselju Slavko Zlatanović, na prostoru gde je bila poznata „crkva pod šatorom“, postavljen je kamen temeljac za izgradnju prve hrišćanske romske crkve. Do sada je za radove, koji će koštati 220.000 evra, obezbeđeno 50.000. Simbolično radove su započeli gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i starešine crkve pastor Selim Alijević.

„Lokalna samouprava grada Leskovca ulaže izuzetne napore kako bi se Romi uključili u društvo, a njihov položaj unapredio. Godinama unazad sistemski radimo na rešavanju ovog problema i njihovoj inkluziji u društvo, a osnova za takvo delovanje nam je Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja Roma. Novi akcioni plan za naredne tri godine je u postupku izrade, a predviđeno je da se unaprede uslovi iz oblasti obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, stanovanja, zapošljavanja, sporta, kulture, medija i informisanja, položaja žena, antidiskriminacije…“, rekao je Cvetanović.

Pastor crkve Selim Alijević naznačio je da je ovo poseban i značajan trenutak.

„Mi smo od 2001. godini bili pod šatorom i bilo je jako teško biti unutra i leti i zimi. Danas evo, uz pomoć našeg dragocenog Boga, raznih donatora i gradonačelnika počinjemo gradnju crkve koja će biti otvorena za sve ljude, jer smo i mi otvoreni za sve nacije,“ rekao je Alijević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare