Besplatna škola za neplivače za 650 mališana

NIŠ

 Na bazenima Sportskog centra „Čair“ počela je besplatna obuka neplivača za đake od prvog do četvrtog razreda. Zbog velikog broja prijavljenih polaznika, obuka će se obavljati na otvorenim i zatvorenim bazenima, a prema rečima Branke Arađelović, direktorke Sportskog centra „Čair“ za obuku se prijavilo 650 polaznika. Oni su raspoređeni u dve grupe.

    „ Obuka mladih neplivača je od velikog značaja, pre svega za njih same, a potom i za Sportski centar kao i sam Grad Niš. Po broju prijavljenje dece možemo da zaključimo da puno dece u Nišu nisu obučeni za plivanje. Na ovaj način pomažemo deci i njihovim roditeljima da nauče da plivaju i savladaju osnovne tehnike plivanja kroz besplatnu školu plivanja“, kazala je Branka Aranćelović.

    Obuka traje 10 radnih dana, a juče su u bazene ušli mališani iz prve grupe.

    „Deca će plivati u tri termina, od 8 do 9, od 9 do 10 i od 10 do 11 sati. U svakom terminu biće četiri grupe, a svaka grupa imaće od 25 do 28 polaznika. Sa decom rade instruktor, koordinator i pomoćni trener“, dodala je Aranđelović.

     Mihajlo ima 8 godina i presrećan je jer će naučiti da pliva. Ne plaši se i želi jednog dana da zapliva i u olimpijskom bazenu.

    I devetogodišnja  Sara se raduje školi plivanja, a kada nauči da pliva biće slobodnija i kada ode na more.

    Prema  rečima Branke Arađelović na bazenima je za sada sve u najboljem redu. Radno vreme bazena radnim danima je od 11 do 19, a vikendom od 10 do 19 sati. Bazeni su  pokriveni odgovarajućim brojem spasioca, a tu su i radnici koji brinu o higijeni na bazenenima i oko bazena.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare