U Leskovcu najkritičnije u severnim delovima grada

LESKOVAC

 

Najkritičnije stanje uzrokovano obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom koji stvara nanose je u severnom delu teritorije grada, prema Brejanovcu, Drćevcu, Zalužnju.  Put prema Brejanovcu je konačno probijen, ali smetovi prave velike probleme na putnom pravcu prema Drćevcu, kaže nadzorni organ za zimsko održavanje puteva u JP „Urbanizam i izgradnja“ Žika Ivanović.

U toku su radovi na pročišćavanju putnog prvaca prema Vučju, Bunuši i Žabljanu. Buldožer je angažovan na deonici Barje – Oruglica, jer tako veliki problem zadaju snežni smetovi.

Što se grada tiče, kako ističe Žika Ivanović, angažovan je kamion grajder kao i dve kombinovane mašine. Najpre su očišćeni putevi koji spadaju u prvi prioritet, i na ovim pravcima mašine stalno prolaze, dok će stanovnici delova grada koji spadaju u treći prioritet morati da budu strpljiviji, jer priorit svakako imaju najfrekfrentnije saobraćajnice i one gde se nalaze važne ustanove i inistutucije, obajšnjavaju u ovom javnom preduzeću.

Prema informacijama nazornog organa, na teritoriji grada saobraćaj se odvija usporeno, ali su svi putni pravci prohodni i autobusi saobraćaju do svih mesta. Jedino je put do Donje Jajne preko Slavujevca i Igrišta prohodan samo do Slavujevca.

Zimsko održavanje saobraćajnica u gradu ove i naredne sezone povereno je preduzeću „Trejs PZP“ Vranje.

Za održavanje javnih površina i pešačkih staza u gradu odgovoran je JKP „Komunalac“.

I u ovom javno-komunalnom preduzeću kažu da su od sinoć angažovani svi tehnički i ljudski kapaciteti i to u tri smene.  Direktor Vladimir Sinadinović kaže da je so bačena na vreme, tako da se uprkos niskoj temperaturi sneg na tortoarima topi, korišćen je raonik a vrši se i ručno čišćenje snega i leda.

Dva bobketa i tri traktora angažovana su na čišćenju svih pešačkih prilaza i trortoara u najprometnijim ulicama u gradu, Svetozara Markovića, Pana Đukića, Prvomajskoj, Norvežanskoj itd. Do kraja ovog dana i sutradan, zbog Božića, prioritetno će biti čišćenje prostora oko crkava u centru i u Dubočici. Za sada sve ide dobro, iako sneg i jak vetar stvaraju velike probleme, tvrdi Sinadinović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
za nevericu
za nevericu
7 godine pre

Ljiljana, nikad nece dostignes sajber nivo. To su ti oni sto u inbox facaju vesti. Pozivaju narod da im dostave informaciju, da ne bi isli na teren da se uveravaju, jer nije obavezno da novinarstvo bude objektivno, a i slike mogu da budu iy aarhive, bajate sa slicni motivi, jer ko ce prepoyna da nisu sa sankanje. Sto ce se pa ti mucis kad mozes i ti da na fejs pozoves da te obavestavaju od svaku glupost i da od toga pravis skandal. I gledaj da ti svaka objava pocne recima ,,Za nevericu…”. Tako neki danima otpočinju naslove kojima se čudom čude baš ko doktor Jan.

gospode boze na bozic
gospode boze na bozic
7 godine pre

Smeo bi da se zakunem da odavde sa jugpressa kradu komentare oni konkurenti. Razumem da kad nemaju svoje, kradu vesti, ali komentare?!

selo iz juznog dela grada
selo iz juznog dela grada
7 godine pre

A koje vazne stvari se odvijaju u Brejanovcu, Drcevcu i Zaluznju? Kad sam bio mladji, zimi je sneg bio ocekivana pojava, pa se znalo da se sedi kuci, jede se ono sto smo proizveli i saceka koji dan da se sneg otopi, rascisti, da dodje mehanizacija za koji dan. Danas cela sela rade u osmospratnicu, pa ce da stane mnogo znacajan posao ako ne rasciste put. I snajka i zet mi rade tamo. Nezamenljivi su u osmospratnicu.

Đura
Đura
7 godine pre

Ma kako ne razumete pa Brijanovce i razkojna su vrlo bitna sela jer posle Razgojne ide Gradanica a odatle nam je direktor DIREKCIJE .

gde je plan?
gde je plan?
7 godine pre
Odgovori  Đura

Onda je to sramota. Mora da postoji neki plan. Dajte ga javno. Da proverimo je li se postuje?