Nanosi od 1,5 metara u planinskom delu Vranja

VRANJE

Usled snežnih padavina i jakog vetra,  najteža situacija je u brdsko-planinskim predelima u kojima ima nanosa visine i do 1,5 metra, kao i u višim delovima grada, čulo se na sednici Štaba za vanredne situacije koju je sazvao komandant i gradonačelnik Vranja  Slobodan Milenković.

Najkritičniji  putni pravci su prema Krivoj Feji, Vlasu i Bareliću, zatim  Nesvrti, gde nema i struje, dok ekipe Elektrodistribucije rade na otklanjanju kvara u Preobraženju.

Vranjski ,,Vodovod” angažovan je 24 sata i svu raspoloživu mehanizaciju mobilisao je na čišćenju prioritetnih ulica u gradu i seoskih puteva, re;eno je na sednici [taba.

Takođe, u punoj pripravnosti su i ,,Komrad”, inspekcijske službe,

Vatrogasno-spasilačka jedinica, Vojska, Policijska uprava i Zdravstveni centar, i prema naredbi Štaba za vanredne situacije tako će biti dok traje vremenska nepogoda.

Preduzeće ,,PZP Trace” dobilo je naredbu da svu raspoloživu mehanizaciju angažuje na  čišćenju putnih pravaca prema brdsko-planinskim predelima, gde ima staračkih domaćinstava i potrebe za pružanjem zdravstvenih usluga.

Štab je uputio apel vlasnicima lokala da očiste prostor ispred objekata, na šta ih obavezuje i Odluka Skupštine grada.

Iz Zdravstvenog centra upućena je molba građanima da imaju razumevanje, jer usled loših vremenskih prilika i nedostatka vozila stručne ekipe rade znatno otežano.

Štab će nastaviti da preduzima sve potrebne aktivnosti na zbrinjavanju bolesnih  ljudi u kritičnim područjima  i čišćenju putne infrastrukture u koordinaciji sa nadležnim službama, navodi se u saopštenju štaba za vanrednu situaciju.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare