U Leskovcu ipak grade stadion

LESKOVAC

Samo dve tačke su razmatrali članovi Gradskog veća na 93. sednici. Prva je bila Predlog odluke kojom se odobrava zaključenje Ugovora između Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i Grada Leskovca o pravima i obavezama Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i Grada Leskovca u realizaciji projekta obnove i unapređenja objekta gradski stadion „Dubočica“ u Leskovcu. Gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da je Vlada Republike Srbije donela Program obnove i unapređenje objekta javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite.

„Ovim programom je predviđeno da se sredstva za realizaciju obezbeđuju iz međunarodne razvojne pomoći, finansijskih i nefinansijskih donacija i kredita, kao i iz budžeta Republike Srbije i budžeta jedinica lokalne samouprave. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima dostavila je gradu model Ugovora o međusobnim pravima i obavezama između Kancelarije u Grada Leskovca u vezi izgradnje Gradskog stadiona „Dubočica“ Leskovac. Predmet ovog Ugovora je uređivanje međusobnih obaveza ugovornih strana u vezi sa prenosom i korišćenjem sredstava za realizaciju projekta obnove i unapređenja objekta Gradski stadion „Dubočica“. Predloženom odlukom daje se ovlašćenje gradonačelniku Leskovca da potpiše ugovor o pravima i obavezama Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i Grada Leskovca, u realizaciji projekta obnove i unapređenja objekta Gradski stadion „Dubočica“ u Leskovcu. Izgradnja, odnosno rekonstrukcija stadiona će se finansirati preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije čime će se znatno unaprediti sportska infrastruktura, a time unaprediti razvoij sporta na teritoriji Grada Leskovca.“

Danas nije rečeno koliko će to zadovoljstvo sa stadionom da košta ni ukupno ni pojedinačno potpisnike sporazuma.

Druga tačka na koju su većnici dali saglasnost je da Grad Leskovac učestvuje u sufinansiranju osam projekata za koje će Narodni muzej Leskovac podneti prijave na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Obrazlažući predlog direktorka Narodnog muzeja Mira Ninošević je rekla da se projekti odnose na zaštitu, istraživanje i prezentaciju bogate kulturne baštine leskovačkog kraja.

„Mi smo u obavezi i da digitalizujemo svu građu, tako da je pripremljen i projekat za izradu mreže i unapređenje informacionog sistema Narodnog muzeja za potrebe digitalizacije. Posedujemo bogatu arheološku zbirku, te su naši kustosi pripremili dva obimna kataloga „Ostave rimsko-vizantijskog novca“ i „Papirni novac Srbije i Jugoslavije od 1876.-1996 godine“. Mi imamo i laboratoriju koja je potrebna za izmenu materijala, restauraciju i konzervaciju predmeta, a značajan nam je i projekat za koji smo i prošle godine dobili sredstva od ministarstva i Grada Leskovca, a to je nova stalna postavka „Leskovac – Srpski Mančester 1878.-1941. godine“ kojom se pokazuje dinamičan razvoj Leskovca i prerastanje Leskovca iz jednog orijentalnog grada u moderan industrijski grad.“

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Šampion
Šampion
5 godine pre

Veliki plus za obnovu gradskog stadiona Dubočica,treba to gradu da bi naša lepša budućnost naša deca imala gde da igraju fudbal i što više novih terena jer je sport ŽIVOT.Još jednom sve pohvale za Gradonačelnika dr.Gorana Cvetanovića!

Freelancer
Freelancer
5 godine pre

Rad na projektima koji za cilj imaju unapredjenje kulture i sporta uvek treba podržati. To je ulaganje u bolji zivot dece i mladih.

Sasa
Sasa
5 godine pre

Ja licno nemam protiv sanacije stadiona nista,ali zasto zapoceti novi projekat,kad stari projekti stoje u mesto; mislim na obnovu skole “Josic Kostic” koja je ocigledan primer lose isplaniranih projekata,i sve to na stetu male dece !