U Leskovcu Anti tuberkulozni dispanzer iznajmljuju firmi koja prodaje veterinarske lekove

LESKOVAC

Leskovacka Opsta bolnica iznajmljuje deo zgrade u kojoj se vise decenija nalazi Anti tuberkulozni dispanzer (ATD) za , kako se tvrdi, hiperbaricnu komoru,n beeogradskoj firmi koja se bavi prodajom lekova za zivotinje .

,,Mi smo ušli u proceduru da izdamo deo ATD-a za potrebe hiperbarične komore koju ce tu praviti fiirma koja je dobila taj prostor. Završena je bila licitacija, dobila je neka firma iz Beograda, poslali smo dokumentaciju u Direkciju za imovinu Srbije i čekamo njihovu saglasnost. Kada nam oni daju saglasnost onda će oni počet da adaptiraju taj prostor. U međuvremenu će da prave projekat, uzmu dozvolu,, rekao je za JUGpress direktor leskovacke bolnice dr Nebojsa Dimitrijevic.

Ovaj prostor je dobilo Preduzece za unutrasnju i spoljnu trgovinu,proizvodnju i usluge “GE_RA CO COMPANI” doo Beograd.

Dimitrijevic kaze i da bolnica ,,ne moze da izda prostor,, dok republicka direkcija ne da saglasnost.

ND: Mi ne možemo da izdamo dok oni ne daju saglasnost za izdavanje.

Deo ATD se, kaze, izdaje na deset godina.

,,, To je treća zona, zakup ce biti  80.000 dinara plus troškovi mesečni. I oni će to da adaptiraju o svom trošku,,, kaze Dimitrijevic.

Kaze i da u su ,,već adaptirali deo u kome se nalaze prostorije gde su prostorije u kojima se pruzaju zdravstvene  usluge pacijentima ATD,,

Kaze i da ,oni to renoviraju ,,na svoj rizik pa ako dobiju saglasnost dobili su, ako ne ništa,, kaze Dimitrijevic.

Na nase pitanje da li je tu  ključna stvar da se čeka odluka Direkcije za imovinu, Dimitrijevic odgovara

,,Tako je. Oni će krenuti u dozvolu papira za adaptaciju i rekonstrukciju, a Direkcija će posle da im da ili ne da…

Dobra stvar je što firma mora da bude iz zdravstvene delatnosi, ne može da bude trgovina ili tako nešto. Ako ovo uspemo da uradimo, to će biti hiperbarična komora za Jablanički i Pčinjski okrug, Severno Kosovo, a čak ni Niš nema to. Bićemo regionalni centar za hiperbaričnu komoru sa tendencijom da se potpiše ugovor sa Fondom za zdravstvo, da naši pacijenti idu sa zdravstvenom knjižicom kod njih, da im se ne naplaćuje, odnosno da bude na teret zdravstvenog osiguranja,, objasnjava Dimitrijevic.

Nedjutim, nije sve bas tako slatko i lepo.

Pacijenti koji su se zatekli u ATD pre nekoliko dana tvrde da je ,, dosao neki covek sa crnim audijem, bg tablice, i poceo da isteruje doktore i sestre.Rekao im je da moraju da se isele odatle do sutra,, pricju nan, vidno uznemireni, dvoje pacijenata koji su se tu zatekli.

Kada su neki od zdravstvenih radnika poceli da postavljaju pitanja muskarcu koji je tako nastupio ko je on i gde su mu ovlascenja za takav nastup, otisao je iz ATD-a, zajedno sa drustvom u kome su bili i ljudi iz Leskovca.

Sutradan je dosao glavni majstor iz bolnice i poceli su radovi na adaptiranju prostora .

Kljucno je pitanje ko, ili sta je dalo za pravo toj osobi da se tako ponasa ako se tvrdi da ,,iznajmljivaci,, jos uvek cekaju saglasnost republicke direkcije.

Onda su oni sigurni da će da je dobiju, što bi ulagali ako nisu sigurni u to, pitamo Dimitrijevica.

,,To je njihov rizik, to smo se dogovorili,, ,odgovara.

A na pitanje po kom osnovu onda jedna firma sa strane moze da udje u, valjda jos uvek , drzavnu zdravstvenu ustanovu i izvodi bilo kakve radove, odgovara da ,,tamo rade rade radnici bolnice i neki l je su oni doveli, da sto pre zavrsimo,,.

Kako saznajemo, postoji i ideja da se cela zgrada, u kojoj je ATD proda kao ,,visak prostora a da se pacijenti, pa i oni sa tuberkozom, premeste u bolnicu.

Obrazlozenje je da bi se tako ,,uzeo novac potreban za bolnicu,,. 

O novcu koji se gradjanima decenijama odvaja na ime ,,zdravstvene zastite,, i njihovom pravu da dobiju ono sto placaju, izgleda vise niko ne vodi racuna.

E, da.

Firma kojoj je iznajmljeno 400 kvadrata, kolko nam je receno, je , zapravo trgovinska kompanija koja se bavi prodajom lekova za za zivotinje!

Dakle ipak trgovina.

Njihova veza sa hiperbaricnom komorom, ona strucna, zdravstvena, je za sada ,, tajna veza,,.

Sem sto , mozda, mogu da je kupe. Ako iza ovog ,biznisa,, ne stoji neko drugi, ,,domaci,,

Dakle GE-RA-CO COMPANY D.O.O. je porodična kompanija koja postoji od 2002 godine.

Osnovana je sa ciljem da u prodaju veterinarskih lekova unese novu savremeniju dimenziju poslovanja i da potrebne lekove, brzo, tačno i uz odgovarajuću stručnu podršku dostavi na adresu kupca.

 

Naša vizija je da pružimo jedinstvenu i sveobuhvatnu uslugu, pravovremeno i na svakom mestu. Za nas to znači da, duž celog lanca proizvodnje kako u ishrani i nezi tako i u zdravtvenoj zaštiti životinja, svakoj grupi klijenata možemo da ponudimo za njih najpogodnije usluge i proizvode. Naš širok dijapazon usluga podjednako može biti koristan proizvođačima u stočarskoj proizvodnji, veterinarskim apotekama, veterinarima u veterinarskim stanicama i ambulantama, fabrikama stočne hrane i specijalizovanim prodavnicama za kućne ljubimce To postižemo svojom posvećenošću i sinergiji naših aktivnosti u oblastima veleprodaje, maloprodaje i proizvodnje. Na taj način smo savršena karika između proizvođača u farmaceutskoj industriji za veterinu,industriji hrane za životinje i naših pacijenta-životinja. Zajedno sa svojim zaposlenima oblikujemo svoju budućnost i nastavljamo da sledimo održivo i kvalitetno upravljanje kompanijom ka dugoročnom uspehu.

 

Naša misija je očuvanje zdravlja životinja,i proizvodnja zdrave i kvalitetne hrane za ljude. Kao jedan od vodečihi distributera u oblasti veterinarskih lekova,sirovina za stočnu hranu i hrane za kućne ljubimce , zajedno s veleprodajom, maloprodajom i proizvodnjom staramo se da proizvodi koje distribuiramo budu u pravo vreme i na pravom mestu u svim delovima naše zemlje. Time svakodnevno dajemo važan doprinos u održavanju i unapredjenju stočarske proizvodnje: to obuhvata logistiku u veterini za proizvođače širom Srbije, podršku veterinarima kroz različite usluge i pouzdanu logistiku, stručno savetovanje kao i ukupnu optimizaciju u snabdevanju. Među našim klijentima je skoro 500 kupaca,veterinarskih stanica, apoteka, farmi,fabrika stočne hrane,pet shopova potrošača kao i brojne kompanije u stočarskoj proizvodnji.

 

Kompanija posluje u sopstvenom poslovnom kompleksu u Zemunu.

U sastavu poslovnog kompleksa je:

Magacin veleprodaje veterinarskih lekova

Magacin hrane za kućne ljubimce

Maloprodajni objekat-veterinarska apoteka

Javno carinsko skladište

Sve je opremljeno po najvišim Evropskim standardima.
Danas preduzeće GE-RA-CO COMPANY D.O.O. zapošljava 13 radnika.
Šest zaposlenih ima VSS (5 doktora veterinarske medicine i jedan inžinjer informatike).

Sve ovo pise na sajtu kompanije.

2
Ostavite komentar

avatar
2 Tema komentara
0 Odgovori na temu
1 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
2 Autor komentara
Jelenazoran Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Jelena
Gost
Jelena

TREBA DA SMO SREĆNI ŠTO JE NEKO ODABRAO LESKOVAC ZA CENTAR OVAKO VAŽNOG PROJEKTA ZA ZDRAVLJE LJUDI. A NE DA SE PITAMO KO JE INVESTITOR I DA NE POHVALIMO TO STO CE SE USLUGE NAPLAĆIVATI PREKO PIO FONDA!

zoran
Gost
zoran

A kolika je direktorova provizija?