U leskovačkoj “Toplani” dele trinaestu platu zaposlenima, odlučila Skupština

LESKOVAC

Odbornici vladajuće većine u leskovačkoj Skupštini grada izglasali su danas odluku po kojoj  će zaposlenima u JKP „Toplana“  biti isplaćena “solidarna pomoć” u iznosu od po 22.620 dinara po osobi.

Kako je rečeno u obrazloženju ova “solidarna pomoć” deliće se zaposlenima “radi ublažavanja nepovoljnog materijalnog položaja”.

Ukazivanje odbornika Socijaldemokratske stranke (SDS) Nebojše Cakića da zaposleni u ovom javnom preduzeću redovno primaju plate koje su više nego pristojne za leskovački prosek kao i da postoje javna preduzeća u kojima plate kasne i po deset meseci i da su oni, zapravo u nepovoljnom materijalnom položaju, nije naišla na razumevanje vladajuće većine u Skupštini grada.

Finansijska mogućnost za trinaestu platu u “Toplani” nije objašnjena pa gradjanima, koji skupo plaćaju grejanje i kad ga nema a zima je, ostaje samo da se pitaju da li se, zapravo, radi o njihovim parama koje im ove preduzeće ubire za uslugu koju ne isporučuje do kraja i u zadovoljavajućem kvalitetu i trajanju.

I da li je grejanje u Leskovcu preskupo ako “Toplana” ima sedamdeset miliona koje poklanja budžetu grada i još pride trinaestu platu za zaposlene.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare