U Lebanu obelezili 140 godina od osnivanja mesta

LEBANE
Svečanom akademijom danas je u Lebanu obeleženo 140 godina od osvivanja ovog mesta i, po prvi put ,krsna slava grada.
Na svecanoj akademiji predsednik opstine Lebane Ivan Bogdanovic je rekao da je, umesto  simbola siromašne varošice, kako se za  Lebane govorilo  nakon neuspelih privatizacija i tranzicije kada su ljudi počeli masovno da se iseljavaju,  u predhodnih godinu  dana uradjeno je dosta na unapredjenju infrastrukture, ali i stvaranju uslova za privredni, kulturni zdravstveni i obrazovni razvoj,.
 On je dodao da su  uradjeni kliometri puteva , kako i gradskoj tako i u seoskim sredinama.
Kao najveći uspeh on je oznacio  otvaranje pogona Lebanteksa   turskog investitora kao i rekonstrukciju Doma zdravlja , a posebno otvaranje odeljenja hemodijalize.
Na Svečanoj sednici potpisan je i sporazum o poslovno tehničkoj saradnji izmedju opštine i fabrike Nevena iz Leskovca koja će u ovom mestu otvoriti svoj pogon u kome će posao naći u početku pedeset radnika sa perspektivom proširenja proizvodnih kapaciteta i otvaranja novih radnih mesta.
Svečana povelja povodom dana opštine dodeljena je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je, kako je receno,  dao lični doprinos da turski investitor doje u ovo mesto.
Povelje su dobili i pogon Lebanteks, lebansko sveštenstvo  i dramski teatar Gimnazije.
Medju nagradjenima  su I najjbolji učenici lebasnskih osnovnih i sredenjih škola .
U ime nagradjenih prisutne je pozdravio jerej Dalibor Stefanović.
Svečanoj sednici prisustvovali su predsednici opština Jablaničkog okruga, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović,  predstavnici vojske , policije , kao i opština Gračanica, Ranilug i  Trstenik .
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare