U Koordinacionom telu za suzbijanje nasilja u školama i civilne organizacije

NIŠ

      Povodom tragedije koja je zadesila Srbiju u OŠ ‘‘Vladislav Ribnikar‘‘ aktuelizovalo se pitanje o formiranju Koordinacionog tela za sprečavanje nasilja u školama. Grad Niš formirao je Savet za bezbednost koji u okviru koga će postojati koordinacioni telo koja će se baviti suzbijanjem nasilja u školama. U njegov rad biće uključene i organizacije iz civilnog sektora koje imaju veze sa školama, najavila je Sotirovski.

   „  Mi još uvek koordinaciono telo još uvek  nismo napravili. Napravili smo Savet za bezbednost to je krovna organizacija, a iz nje će proisteći koordinaciono telo za sprečavanje, odnosno suzbijanje ili smanjivanje nasilja u škola. Uključićemo i civilne organizacije koje imaju veze        sa školama i roditeljstvom. Mi smo svi na istom zadatku“, rekla je gradonačelnica Sotirovski.

   Savet za bezbednost  sastoji  se od 25 članova predstavnika državnih i gradskih institucija na čelu sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski. Savet čine i lokalni Ombudsman grada Niša, predstavnici policije, BIA, ustanova socijalne zaštite, gradski većnici za obrazovanje i za vanredne situacije, predstavnici republičke i gradske prosvetne inspekcije, predstavnici Školske uprave u Nišu, Aktiva osnovnih i srednjih škola, Učeničkog parlamenta, predškolske ustanove kao i Saveta roditelja. U okviru  novog gradskog tela nalaziće se i  Koordinaciono telo za smanjenje nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Niša. (kraj)VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare