U kombiju sa bujanovačkim tablicama otkrili švercovane cigarete

BUJANOVAC

Kombi bujanovačkih registarskih oznaka tapaciran cigaretama otkriven je na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Kelebija

Vozač kombija je rekao da nema ništa da prijavi, ali su iskusnim carinicima za oko zapale nepravilnosti u vezi sa unutrašnjim tapacirungom vozila, navodi Uprava carine.

Usledila je detaljna kontrola kojom je otkriveno da je ispod tapacirunga u bočnim stranicama kombija sakriveno 982 paklice krijumčarenih cigareta, od kojih 882 paklice marke ”Winston”, a 100 marke ”Marlboro” (sve sa akciznim markicama Kosova).

Carinici su 26. juna 2021. godine u saradnji sa policijom, na graničnim prelazima Kelebija i Gradina sprečili dva pokušaja krijumčarenja neprijavljenih cigareta i zaplenili 23.440 komada tog akciznog proizvoda.

Sem ovog slučaja sa kombijem sa bujanovačkim tablicama švercovane cigarete su otkrivene i na prelazu Gradina.

Istog dana zabeležen je i neobičan slučaj na ulazu graničnog prelaza Gradina, kada su u kombiju iste marke (VW Transporter) koji se iz Bugarske uputio u Nemačku, cigarete otkrivene u jednom jastuku.

Naime, jedna od putnica pomenutog kombija, 61-godišnja bugarska državljanka, je među ličnim stvarima, ali i u jastuku koji se nalazio pored nje sakrila 3.800 komada raznih cigareta.

Reč je o 19 boksova cigareta raznih brendova ”Parliament – Aqua blue”, ”Dunhill”, ”Davidoff – Classic” i ”Marlboro XL Touch”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare