Gradski većnici usvojili prvi rebalans budžeta

VRANJE

Članovi Gradskog veća na sednici koja je, u sredu, održana u Vranju usvojili su Odluku o izmeni i dopuni odluke o budžetu Grada Vranja za 2021. godinu.

Obrazlažući odluku većnik, Bojan Kostić, je naglasio da je budžet umanjen za 269 milionu dinara, zato što nisu realizovana sredstva koja su planirana za reprogram kredita.

„Projektovani budžet sada iznosi 3 milijarde 93 miliona 666 hiljada dinara. Očekujemo ostvarenje dodatnih prihoda u visini od 400 miliona dinara od čega su 220 miliona transferi iz republike“, rekao je Kostić na konferenciji za novinare.

„Učešće kapitalnih investicija u ukupnom budžetu je 20 odsto. Za izgradnju saobraćajne infrastrukture izdvojeno je 265 miliona dinara. Projektovani deficit je smanjen sa 170 miliona dinara na 134 miliona. Naglasak u budžetu grada stavljen je na velika ulaganja u projektnu dokumentaciju, kako bi nastavili  dosadašnji trend dobijanja kapitalnih tranfera sa nivoa republike, kao i na značajna ulaganja u škole na teritoriji grada”, ističe Kostić.

On je istakao da su izdvojena sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije za rekosntrukiju Osnovne škole “Dositej Obradović”, sufinansiranje rekonstrukcije Baba Zlatine ulice i Pribojčićeve kuće, izgardnju kanalizacije u naselju Palestina.

„Predviđena su i sredstva za izradu projektnih dokumentacija za kvantašku pijacu kao i za postavljanje  video nadzora na teritoriji Grada. Za rekonstrukciju bolnice dobili smo 71 milion dinara, za izgradnju kotlarnice na bio masu 80 milona, toplovoda u Vranjskoj Banji 8 miliona, rekonstrukciju vrtića ,,Dečja radost” 20 miliona, kao i 2,5 miliona dinara za uređenje fasada na objektima u vlasništvu fizičkih lica“, rekao je većnik.

Kostić kaže da su za rekonstrukciju škola i izradu projektno tehničke dokumentacije sa kojima će Grad Vranje konkurisati kod Kancelarije za javna ulaganja i Ministarstva prosveta izdvojena sredstva od oko 30 miliona dinara.

Članovi Gradskog veća su na današnjoj sednici razmatrali i Nacrt odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Meteris Vranje”, rekla je novinarima većnica Danijela Milosavljević.

„Bilo je potrebno doneti ovakav plan detaljene regulacije jer se radi o proširenju kapaciteta deponije „Meteris“ koja već postoji, jer će to ubuduće biti regionalni centar za upravljenje otpadom. Na sednici je razmatran i Nacrt Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za naselje Soderce. Reč je o rubnom delu grada koji je obuhvaćen generalnim urbanističkim planom. Sada je i taj deo naselja  isparcelisan tako da je ovim planom detaljne regulacije predviđeno naselje male gustine, planirana je i saobraćajnica, a biće regulisana vodovodna, kanalizaciona, elektro i telekomunikaciona mreža“, istakla je Milosavljević.

Pred većnicima se našao i Program energetske efikasnosti Grada Vranja za period od 2021. do 2024. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare