U kliničkom centru raspisan konkurs za 80 radnika

NIŠ

U niškom Kliničkom centru počelo je da radi 60 novozaposlenih sestara i tehničara, a danas je raspisan konkurs za još 80 radnika.

„Od 80 zdravstvenih radnika za koje je danas raspisan konkurs njih 42 biće zaposleno za stalno, a 38 na određeno vreme“, rekao je danas na konferenciji za novinare direktor ove zdravstvene ustanove Zoran Radovanović.  Trećina novozaposlenih su zdravstveni radnici bez radnog iskustva i biće primani sa Biroa rada . Za ostale, koji su već radili u niškom Kliničkom centru, prilikom odlučivanja o prijemu pored ocena tokom školovanja, vrednovaće se i radno iskustvo. Pri tome ocenjivaće se vreme koje su do sada proveli radeći u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Kad završimo ovaj konkurs , a to je za 11 dana od danas, više neće biti ni jednog radnika u Kliničkom centru koji čeka posao duže od dve godine“, dodao je Radovanović.

Zapošljavanje lekara biće po otvaranju novog Kliničkog centra.

„ Po završetku novog Kliničkog centra, za nekoliko meseci  kada se preselimo u novu zgradu,  i povećanja posteljnog fonda imaćemo mogućnosti za prijem novih lekara, sestara i radnika iz tehničko ekonomskog sektora“, dodao je Radovanović.

Kada počne sa radom novi Klinički centar u njemu će se pre svega zaposliti hirurzi, anesteziolozi, radiolozi i neonatolozi.

Niški Klinički centar je , kako je danas rekao direktor Radovanović, iz sopstvenih sredstava nabavio računarsku opremu vrednu 3,2 miliona dinara. Novi računari štampači, kodčitači,  serveri  i druga oprema omogućiće da sistem zakazivanja pregleda kod specijalista bude lakši i brži.

Radove na novom Kliničkom centru sada prati komisija koju je formirava Vlada Srbije, rekao je direktor Zoran Radovanović, a krivci za kašnjenje sa početkom rada su izvođači radova koji nisu na vreme završili svoje poslove.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ivana Jovanovic
Ivana Jovanovic
4 godine pre

Kada ce biti sledeci konkurs i bas bih volela da radim kod vas.Jesam konkuridala vise puta ali nista.Samo sam radila godinu dana kod vas zelela bih da se vratim da radim jer volim ovaj posao med.sestre i necete se pokajati verujte mi dajem sve od sebe kad je posao u pitanju.Inace sam med.sestra opsti smer i imam veliku molbu za vas i ako bi mi pomogli bila bih vam do Neba zahvalna.Nemam kome drugom da se obratim jedino vama vi ste mi poslednja nada a znam da nada nikad ne umire.Pozdrav za sve vas od srca cekacu odgovor koliko bude trebalo vi ste tu najbolji vi znate vi odlucuje te sve pohvale za vas rad predivni ste!!!