U Jablaničkom okrugu putni pravci prohodni

LESKOVAC

U Jablaničkom okrugu putevi su prohodni, ali na kolovozu ima ugaženog snega.

Sve raspoložive mašine su angažovane na rasčišćavanju puteva i trotoara, ali problem je stvarala količina snega koja je padala.

Po običaju najkritičnije je u opštini Crna Trava gde je sneg napadao u visini od preko 60 centimetara.

Tamo su angažovane četiri mašine, odnosno dva buldožera i dva utovarivača.

Veliki problem predstavlja konfiguracija i razuđenost terena, a dodatne poteškoće donosi i vetar koji stvara nanose visine i do 1,5 metar.

Očišćeno je oko 40% putne mreže, a prioritet imaju zaseoci u kojima žive male bebe i stariji ljudi.

U Leskovcu su ekipe angažovane u punom kapacitetu, kaže direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić.

„Svi putni pravci u gradu su prohodni, a u ovom trenutku dva kamiona su stalno gradskim saobraćajnicama, a jedan kamion sa posipačem i raonikom je u severnom delu grada, a drugi ide prema fabrici za porizvodnju vode, grejder preko Bratmilovca i Mrštana ide do Nomanice, skiper je na deonici prema Manojlovcu,Gradašnici, Jelašnici, Rajnom Polju i Piskupovu… Utovarna lopata prema Babičkom.“

JKP „Komunalac“ ima obavezu ukljanjanja snega sa trotoara i prilazima javnim ustanovama. Oni non-stop dežuraju po rečima direktora Vladimira Sinadinovića.

„Sneg pada skoro dva dana što dodatno otežava posao. Da bi sav sneg očistili nama treba nekih 3-4 operativnih sati. u principu čim nešto završimo, krećemo ispočetka, jer u međuvremenu sneg opet napada. Tako ćemo raditi sve dok bude bilo potrebe.“

I u vlasotinačkoj opštini su prohodni putevi, a nadzorni organ za zimsko održavanje puteva Miroslav Ranđelović dodaje da su na ulicama grejder i kamion sa solju i rizlom, kako bi se olakšalo kretanje do školskih i zdravstvenih ustanova.

U Lebanu su prohodni putni pravci ka Leskovcu, Bojniku, Medveđi i Slišanu, a čisti se pravac ka Novoj Topoli, Klajiću i Drvodelu preko sela Buvca. U samom gradu se čiste putevi prvog, drugog i trećeg reda, kao i trotari.

U Medveđi čišćenje snega intenzivno radi JKP „Obnova“, tvrdi tamošnji predsednik opštine Nebojša Arsić.

JKP „Jedinstvo“ je zaduženo da čisti sneg u opštini Bojnik i po rečima direktora Borisava Ilića sa čišćenjem se krenulo još sinoć oko 21 čas.

„Jutros u 7 sati je druga ekipa preuzela čišćenje i verujem da će do večeri čitava teritorija opština Bojnik biti potpuno očišćena.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare