U Grdelici takmičenje škola iz trgovinskog poslovanja

LESKOVAC-GRDELICA

Srednja škola u Grdelici, domaćin je Republičkog takmičenja iz trgovinskog poslovanja sa praktičnom nastavom.  

Učestvuje 11 srešnjoškolskih centara iz Srbije, koji su, za državni školski šampionat budućih prodavaca, delegirali 4o učenika.

Takmičenje podrazumeva dve vrste testiranja. Najpre će učenici pismeno demonstrirati teorijsko, a nakon toga, u improvizovanim prodavnicama, praktično simulirati funkcionalno poznavanje trgovinskog poslovanja. Na otvaranju je učesnike i njihove nastavnike iz 11 gradova, pozdravio direktor Srednje škole u Grdelici, Zvezdan Andjelković:

”  Kolektivu srednje škole, i meni lično, veliko je zadovoljstvo da ugostimo i da se takmičimo sa prijateljima iz čitave Srbije. Posebno mi je drago što mogu da pozdravim školu sa Kosova, koja se prvi pojavljuje na takmičenju. Ona su kruna rada obrazovnih ustanova, mesta gde ogromna stvaralačka energija dolazi do izražaja. Na njima postajemo svesni radosti i lepote pedagoškog rada i zadovoljstva kada plodovi počinju da pristižu.

Zahvaljujući se na plaketi, koju mu je, za ogromnu podršku u vaspitanju i obrazovanju mladih, uručio direktor Andjelković, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da je ulaganje u škole i mlade najisplatljivija investicija:

” Za naš grad slobodno možemo reći da je riznica znanja. Mnogi učenici su Leskovac na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, predstavljali na najbolji način. Dokaz za to su medalje, diplome i nagrade. Lokalna samouprava zato ima obavezu da ih u njihovim ambicijama i uspesima prati i obezbedi im dobre uslove za rad i učenje. To se postiže izgradnjom i adaptacijom školskih zgrada, terena, fiskulturnih sala. U ovoj godini smo za te namene opredelili 63o miliona, što govori u prilog činjenici da nam je prosveta jedan od najvažnijih segmenata društva.

Na Republičkom takmičenju u trgovinskom poslovanju sa praktičnom nastavom, koje je danas počelo u Grdelici, učestvuje 11 škola sa 4o učenika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare