U asfaltiranje Dalmatinske ulice 2,3 miliona

LESKOVAC

Prvi put od kad je prosečena, a radi se o decenijama, Dalmatinska ulica u naselju Ančiki, biće asfaltirana.

U izgradnju uske i 215 metara duge saobraćajnice, lokalna samouprava ulaže 2,3 miliona dinara.

Nakon izgradnje ambulante, u jednom od najvećih prigradskih naselja u Leskovcu, lokalna samouprava namerna je da u Mesnoj zajednici ”Ančiki” izgradi i uredi ulice. Prva je Dalmatinska, sa 2o-ak domaćinstava, koja će prvi put dobiti asfalt.

” Kao što vidite radi se o uskoj, ali dugačkoj ulici sa velikim  brojem stanovnika. Za izgradnju saobraćajnice, duge 215 metara, izdvojeno je 2,3 miliona dinara. Kako je zima, već za nama, nadamo se, da će radovi, oročeni na 3o dana , biti završeni prema planu. Naši sugradjani će konačno prestati da gaze vodu i blato, na šta su od doseljenja u ovu ulicu, bili primorani. Zahvaljujem im na strpljenju svih proteklih decenija, jer dosad niko nije ni pokušao da se bavi uredjenjem malih ulica u naselju Ančiki”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Posao je poveren Preduzeću ”SNL gradnja”, koje, uprkos problemima sa manevrisanjem velikih mašina u uskim saobraćajnicama, poštuje ugovorenu dinamiku.

Zoran Dimitrijević godinama deli sudbinu žitelja Dalmatinske ulice, kroz koju je, posle snega i kiše, bilo vrlo teško prolaziti.

“Ovo je dokaz da je država sišla medju narod i da osluškuje njegove potrebe. Najiskrenije se zahvaljujem rukovodstvu grada, što konačno stvara uslove za normalan život gradjana u ovom naselju. U Dalmatinskoj ulici živi mnogo starih, ali i mnogo dece, a svaka kategorija ima potrebe, vezane, pre svega, za dobar put do kuće”, rekao je on.

U poslednjih nekoliko godina, posebna pažnja lokalne samouprave bila je usmerena na putnu infrastrukturu, rečebno je danas.

Izgradjeno je i rekonstruisano 30 hiljada metara ( što je, zapravo, trideset kilometara ) ulica i puteva, za šta je iz gradske kase izdvojeno 540 miliona dinara, rečeno je novinarima .

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ivca
Ivca
5 godine pre

Gradi se na svim krajevima grada, svaka cast lokalnoj samoupravi i gradonacelniku, dok jedni pricaju, drugi rade… Narod to zna da ceni…