U Gradskoj opštini Medijana uručene studentske stipendije i učeničke nagrade Komisije Sveta Petka

NIŠ

 Stipendije i nagrade je ove godine dobilo osmoro studenata sa 11 fakulteta Univerziteta u Nišu i isto toliko učenika koji su ispunili uslove predviđene konkursom.

Nagrade je uručio predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, naglasivši da država Srbija, a saglasno tome i Grad Niš i opština čine sve, da mladima olakšaju školovanje i obezbede uslove za brže zapošljavanje.

-Moramo da priznamo da je svoja država, ipak samo svoja, koliko god izgledalo da su uslovi za rad i život bolji u nekoj drugoj zemlji. Gradska opština Medijana obezbeđivanjem stipendija i nagrada najboljima pokazuje brigu za nove generacije, uz niz manifestacija namenjenim mladima, učenicima, studetnima. Čestitam vam i pozivam da ostanete u svojoj zemlji, jer neki kadrovi postaju deficitarni pa će posla sigurno biti – rekao je Kocić, naglasivši da je visina stipendije 11.500 dinara i da se dobija 12 meseci a nagrada za talente ove godine 25.000 dinara.

Antonina Mihajlović Stipendije najveće niške opštine ove godine su dobili: Maša Nešić, Milena Simić, Kristina Dinčić, Vladana Vujisić, Helena Milošević, Antonina Mihajlović, Dejana Gojković i Lazar Radenković, a učeničku nagradu Bogdan i Novak Stanojević, Božidar Mitić, Darko Anđelković, Jovan Arizanović, Petar Stojiljković, Veljko Đurić i Luka Nikolić.

Uslov za Medijaninu stipendiju bio je da student živi na teritoriji najveće niške opštine najmanje godinu dana i studira fakultet niškog Univerziteta čije je sedište takođe u Nišu, dok su za učenike bili presudni rezultati ostvareni na takmičenjima koja su u kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Antonina Mihajlović je student druge godine Filozofskog fakulteta, smer komuniciranje i odnosi sa javnošču u Nišu. Njoj i još 15 učeniku i studentu  danas je u gradskoj opštini Medijana uručena stipendija ove opštine za dalje uspešno studiranje i nagrade postizanje izuzetnih rezultata u školovanju.

“ Ova nagrada mi puno znači jer daje motivaciju i potvrdu da to što radim , na neki način se isplati i sav taj trud, učenje, pripreme za ispit , predispitne vežbe, kolokvijume koje polažemo ima svrhu. Želim da se bavim strukom koju studiram a svaka finansijska pomoć je dobrodošla.” Njen prosek na fakultetu je 9,3 ali, kako kaže januarski rok koji je u toku, povećaće taj prosek i nada se da će preči 9,5.

Darko Anđelković učenik je Ekonomske škole.

“ Matematika je nauka koju najviše volim. To je moja preokupacija i želim da budem profesor matematik- Hvala opštini što sam izabran za nagradu koja me podstiče da nastavim sa radom. Želim da se usavršavam.

Darko je na prošlogodišnjem republičkom takmičenju osvojio 100 poena i pobedio.

“ Konkurencija je bila izuzetno jaka, učestvovalo je ko 45 ekonomskih, ugostiteljskih  , trgovinskih i pravno poslovnih škola.

Petar Stoiljković je učenik šestog razreda osnovne škole “Sveti sava u Nišu.  On je nagradu dobio zbog uspeha na mnogobrojnim takmičenjima iz matematike.

“ Ovo mi služi kao potstreh u daljem radu . Osvojio sam prvo mesto na takmičenju “Misliša”, prvo mesto na takmičenju “Kengur”, drugo mesto na internet Arhimedesovoj olimpijadi , rekao je prilikom prijema nagrade Petar.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare