U gradskim upravama je 800 zaposlenih, a 40 posto je na minimalcu

   NIŠ

  Predstavnici Sindikata  uprave Srbije razgovarali su sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski  o položaju zaposlenih u gradskim i opštinskim upravama.  Direktor ovog sindikata je pohvalio kolektivni ugovor koji su potpisali zaposleni u gradskim i opštinskim upravama, a zaposleni u gradskim i opštinskim upravama dobili su finansijsku pomoć u iznosu od 40. 000 dinara, jer više od 40 posto zaposlenih u pomenutim upravama radi za minimalac, kazala  je gradonačelnica  Sotirovski na sastanku sa predstavnicima Sindikata uprave Srbije.

                                   „Moram da pohvalim rad sindikata gradske uprave u delu aktivnosti poboljšanja položaja zaposlenih, što u materijalnom, što u organizacionom smislu. Želim da naglasim da Grad Niš ima jako dobar i kvalitetan potpisan kolektivni ugovor, koji se primenjuje i koji se odnosi, ne samo na članove sindikata uprava Srbije, već i na sve zaposlene Mogu da kažem da sam na današnjem sastanku prepoznao jedan jako kvalitetan socijalni dijalog. Znamo da su plate jako male, izašla je lokalna samouprava kroz jedan vid novčane jednokratne pomoći. Nadam se da ćemo nastaviti u tom delu, da pomognemo zaposlenima“, kazao je Slađan Bobić, predsednik Sindikata uprave Srbije.

                             U niškim gradskim i opštinskim upravama, preko 40 odsto zaposlenih prima minimalnu zaradu. Gradonačelnica Niša je naglasila da Grad pomaže svojim zaposlenima, pre svega kada je u pitanju pospešivanje rađanja dece.

                           „Ove godine smo, posle tri godine, potpisali novi kolektivni ugovor, koji važi za naše zaposlene u upravama Grada. Posebno me raduje to što smo danas dobili i pohvale da je to jedan od boljih kolektivnih ugovora u Srbiji. Motivisali smo ljude, pre svega, kada je rađanje u pitanju. Dali smo mogućnost da zaposleni u gradskim i opštinskim upravama, koji dobiju treće dete, dobiju pet prosečnih zarada, da svaki radnik koji dobije prvo dete, dobije dve zarade. Na taj način pomažemo da se što više dece rađa u Nišu“, rekla je gradonačelnica Sotirovski.

                          Ona je dodala da je Grad ove godine odlučio da pomognemo zaposlenima sa iznosom od 20 hiljada dinara u dva navrata.

                           „Nije dobro to je više od 40 posto zaposlenih u opštinskim upravama na minimalcu. Zato smo ove godine odlučili da pomognemo koliko je to moguće, u iznosu od 40. 000 dinara. Funkcioneri, nas 26-oro smo se odrekli tog prava, iako smo prava na to imali i mislim da smo koliko toliko uspeli da pomognemo našim kolegama koji rade u Gradskoj upravi Niša, a njih je negde oko 800“, kazala je DRagana Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare