U finalu takmičenja u programiranju robota Vranjanci najbolji

VRANJE

Ekipa Osnovne škole „Svetozar Marković” iz Vranja pobedila je u finalu državnog takmičenja u programiranju robota koje je organizovano u okviru akcije „Bitka za znanje”.

U timu su bili učenici osmog razreda Mateja Janjić, Ivan Veličković i Petar Savić. Njihov mentor je bio nastavnik Saša Ristić.

Drugo mesto na ovom takmičenju osvojila je ekipa OŠ „Isidora Sekulić” iz Pančeva, dok su se na trećem mestu našli učenici OŠ „Vladislav Ribnikar” iz Beograda, koja je bila domaćin takmičenja.

Nadmetalo se više od 80 učenika iz 28 osnovnih škola iz svih delova Srbije.

Učesnici su imali zadatak da reše problem upotrebom više robota što je zahtevalo dodatnu kreativnost i veštine u programiranju.

Pet najboljih timova imaće priliku da učestvuje na Evropskom takmičenju „MakeX” koje će u oktobru biti organizovano u Zagrebu.

Nakon toga najbolje plasirana ekipa iz Srbije u decembru će moći da učestvuje i na svetskom „MakeX” takmičenju u Gvangdžou u Kini.

Takmičenje KODigranje deo je programa “Bitka za znanje”, čiji je nosilac Fond B92. Kroz ovu akciju do sada je 431 osnovnoj školi u Srbiji donirano 2.155 mBot robota koji se koriste kao nastavno sredstvo i uz pomoć kojih đaci imaju priliku da uče programiranje, kodiranje i robotiku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare