U Crnoj Travi od septembra bez gradjevinskih tehničara

CRNA TRAVA

Ove godine svoje školovanje završava poslednja generacija gradjevinskih tehničara koja se u školi u Crnoj Travi obrazovala proteklih decenija.

Umesto ovog obrazovnog profila uveden je smer geodetskog tehničara u četvorogodišnjem školovanju i negovatelja u trogodišnjem.


Direktor Tehničke škole u Crnoj Travi Dragan Kocić kaže da je ovaj smer ukinut zbog stalnog odliva stanovništva.

Tehnička škola u Crnoj Travi bila je u oblasti gradjevinarstva načuvenija u zemlji, a njeni svršeni đaci opredeljivali su se za dalje školovanje na gradjevinskom ili arhitektonskom fakultetu, kaže Kocić.

Učenici škole kao vredni neimari tokom proteklog veka učestvovali su u izgradnji najreprezentativniojih objekata u nekadašnjoj Jugoslaviji, medju kojima je i zgrada Narodne skupštine u Beogradu.

Uvođenje smera geodezije i negovatelja je nužnost koja prati savremeno obrazovanje, a škola ima na raspolaganju i svoj do učenika sa 70 ležajeva i kuhinjom  tako da se ovde školuju i učenici sa strane, objašnjava direktor.

A ukoliko ova varošica ponovo oživi i broj stanovnika se poveća, na čemu radi i lokalna samouprava, ovaj smer će ponovo biti uveden.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare