U Bujanovcu javnu raspravu o budžetu zakazali na Svetog Nikolu

BUJANOVAC

 

Forma je ispoštovana, ali suštine jednostavno nije bilo na večerašnjem skupu koji je trebalo da bude javna rasprava o opštinskom budžetu za 2018. godinu, u polupraznom amfiteatru bujanovačkog odeljenja Ekonomskog fakulteta Subotica.

Urađeno sa namerom ili ne, zakazivanje javne rasprave za sve zainteresovane građane na dan slave Sveti Nikola i to od 18h, zaista predstavlja veliki gaf opštinske vlasti predvođene predsednikom opštine Šaipom Kamberijem. Upravo tako je i ocenio ovaj potez odbornik iz redova SNS u SO Bujanovac, Nenad Zafirović.

„Izražavam negodovanje i protest zbog termina zakazivanja ove rasprave. Održati debatu o opštinskom budžetu na dan kada pola Srbije slavi, a druga polovina ide na slavu je početnička greška i početnički gaf“, obratio se Zafirović direktno Kamberiju pre nego što je demonstrativno napustio skup.

„Vidimo se u četvrtak“, dodao je Zafirović, aludirajući na sednicu Skupštine, koja je zakazana za prekosutra, a na kojoj će se razmatrati nacrt odluke o budžetu.

Upitan da prokomentariše ovaj gest opozicionog odbornika Kamberi je rekao da njega lično „niko iz Opštinske uprave nije upoznao sa kalendarom“.

„Opštinsko veće je ovaj nacrt usvojilo u subotu, pa smo smatrali da je potrebno da prođe bar jedan dan od usvajanja kako bi održali raspravu. Mi nemamo iskustva u organizovanju ovakvih javnih rasprava i izvinjavam se ako smo zbog slave povredili bilo čija osećanja“, rekao je Kamberi i dodao da „nije bilo nikakve loše namere, stvar je samo u tajmingu“.

Inače, na samom početku izlaganja Kamberi je istakao da je poslednji rok za usvajanje budžeta u Skupštini 20. decembar, ali da je sednica upravo zbog slave zakazana za  21. decembar.

Nakon odlaska Zafirovića, inače jedinog predstavnika opozicije na večerašnjem skupu, načelnik Odeljenja za finansije Boban Pavlović i predsednik Kamberi su odgovorili na nekoliko pitanja tehničke prirode i time je javna rasprava o budžetu bila završena.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare