DSS: Rekonstrukcijom Svetoilijske ulice gradjani dobili kaljugu , blato i rupe

LESKOVAC

Naveliko i više godina najavljivana rekonstrukcija Svetoilijske ulice pretvorila se u još jedno razočarenje za njene stanovnike! saopštio je danas Gradski odbor DSS.

“Građanima je obećana “nova i lepo uređena ulica do kraja godine”, a dobili smo blato, rupe i kaljuge.
Obećana je rekonstrukcija cele ulice, koja se proteže od glavne Pošte do raskrsnice za Donju Jajnu i svetoilijsko groblje. Međutim, tek jedna trećina ulice će se u potpunosti urediti ( i to prva trećina, do skretanja u Miloša Obilića ); ostatak ulice će se “zakrpiti”. I to nije sigurno kada će se završiti!
Stanovnici Svetoilijske ulice već mesecima se suočavaju sa velikim problemima – saobraćaj je obustavljen u jednom delu, kretanje pešaka otežano i nimalo bezbedno, prilaz dvorištima onemogućen. Zbog svega trpe i stanovnici u okolnim i poprečnim ulicama ( Radanska, Balkanska, Jug Bogdanova, Tanaska Rajića, Deligradska..) jer je saobraćaj preusmeren na poprečne ulice koje nisu predviđene za tu vrstu saobraćaja, pa su i te ulice oštećene a građani ugroženi.


Pitamo:
Zašto se odustalo od rekonstrukcije cele ulice, da li je u pitanju loše planiranje i predviđanje troškova ili su vremenske prilike uticale na tok radova?
Da li su građani koji žive u drugom delu ove ulice i svi oni su u sporednim ulicama građani drugog reda pa i nije važno u kakvim će uslovima oni živeti?
Da li su gradske vlasti konsultovale građevinske i saobraćajne stučne službe i raspitale se koje je godišnje doba najbolje za izvođenje ovakvih radova? ” pita DSS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare