U Bujanovcu akcija dobrovoljnog davanja krvi “Sećanje na Acu”

BUJANOVAC

Crveni krst Bujanovac, u saradnji sa humanitarnim udruženjem “KOCE ZAUVEK” iz Vranja i Zavodom za transfuziju krvi iz Niša danas 03.08.2022. godine, u periodu od 10:00 do 16:00 časova u prostorijama DOO ,,EURO LIDER u selu Davidovac, realizuje, drugi put za redom, akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Akcija se organizuje u čast prerano preminulog Manić Aleksandra, vlasnika navedene firme pod sloganom ,,SEĆANJE NA ACU,,.

Dobrovoljnim  davanjem krvi nastavljamo da brinemo za građane kojima je ona neophodna radi lečenja ili izlečenja, a time pružamo i podršku sistemu zdravstvene zaštite, poručuju iz Crvenog krsta u Bujanovcu.

Prikupljanje krvi  se odvija prema planiranom rasporedu jer su krv i komponente stalno potrebne pacijentima.

“U situaciji u kojoj se nalazimo vezano za Covid-19, transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno, a mora se uzeti u obzir da se može očekivati smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv i smanjen odziv dobrovoljnih davalaca krvi zbog uticaja javno zdravstvenih mera koje se preduzimaju. Svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da odlažu zbog situacije sa korona virusom”, poručuju iz Crvenog krsta u Bujanovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare