U bujanovačkom Domu kulture pozorišna predstava, filmovi, uskršnja jaja

BUJANOVAC

 

Dom kulture  “Vuk Karadzic” u Bujanovcu nastavlja sa prikazivanjem pozorisnih predstava, rekao je danas za JUGprress direktor ove ustanove Jetmir Ismaili.

Za 16.mart  je najavljena pozorisna predstava koju će izvesti pozoriste iz Preševa “Skicusi” sa namerom da se  pomogne maturantima Srednje škole “Sezai Suroi-“.

“Pored brojnih problema,  sa kojima se suočavala ova ustanova, ipak je  I bioskop  krajem 2016 godine ponovo počeo da radi.

Uz veliku pomoć distributera iz Beograda,  koji , kad donesu film ponesu i svoju  opremu za prikazivanje filmova, tokom 2016. godine prikazali smo 19 filmova sa 25 projekcija”, rekao je Ismaili.

Očekuju da će tako biti i ove godine.

“Već iduceg ponedeljka , 20. marta imamo projekciju filma  “Biser Bojane” Milana Karadzica I crtani film za najmladje  “Ricard Roda”.

Bujanovački Dom kulture uveliko priprema tradicionalnu manifestaciju “Uskršnje jaje”, koja je poćela da  živi  od  2005 godine.

Na toj izložbi biće izloženi radovi  dece iz osnovnih škola I vrtića kao I vaspitača.

Sve to u nedelju pred  Uskrs,  koji će ove godine biti  16.  aprila 2017.godine.

Izložba će biti otvorena  u vreme  uskršnjih praznika.

Ismaili  kaže da je Dom kulture pokrenuo i svoj portal,  koji je trenutno samo na albanskom jeziku ali je, kaže, u izradi i na  srpskom jeziku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare