U Bojniku realizuju projekat za nezaposlene žene i preduzetnice

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BOJNIK

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović pozvao je nezaposlene žene sa teritorije te opštine da se prijave za učeće u projektu ,,Znamo i umemo- nazaposlene žene i preduzetnice Bojnika,, koji podržava kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj.

“Ukupna vrednost projekta je 2.884.000 dinara, a od toga je 670.000 dinara učešće naše opštine”, rekao je Nenadović na konferenciji za novinare i dodao da se planira realizacija projekta u dve faze.

Prva faza je obuka i za nju se mogu javiti sve zainteresovane žćena a u drugu fazu “prolazi” najviše deset žena.

Ukupna vrednost pojedinačnog granta je 240.000 dinara.

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragana Belenzada je objasnila da na javni poziv mogu da s jave nezaposlene žene, vlasnice mikro, malih i srednjih preduzeća i žene preduzetnice.

Ona je pobliže objasnila faze u realizaciji projekta.

U prvoj fazi je predviđen set obuka, rekla ej Belenzada i dodala da se radi o nefinansijskoj podršci i da će sve žene koje joj budu prisustvovale imati mogućnost da unaprede svoja znanja u oblasti inovacija a jedna od obuka je i elektronsko upravljanje, priprema biznis plana, poslovanje sa bankama, finansijsko upravljanje i sav koncept pisanja kompletnog biznis plana. ž

Uslov koji mora da bude ispunjen je da su žene na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje ili da su vlasnice i suvlasnice mikro, malih i srednjih preduzeća.

“Za nezaposlene je potrebno da imaju inovativnu biznis ideju, prebivalište na teritoriji opštine Bojnik i da su imaju potvrdu od Nacionalne službe za zapošljevanje da su nezaposlene”, rekla ej Belenzada.

Druga kategorija je da imaju unapređenu inovativnu ideju za poslovanje i da je njihova firma registrovana u Agenciji za privredne registre, da ima aktivan privredni status i da je registrovana na teritoriji opštine Bojnik.

Konkurs će biti raspisan 5. septembra i trajaće do 25. septembra.

Ovaj projekat se realizuje u okviru Programa podrške i promocije ženskog inovacionog preduzetništva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare