Sastanak lokalne samouprave sa direktorima osnovnih i srednjih škola

LESKOVAC

Povodom početka nove školske 2019./2020. godine gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, sa svojim saradnicima održao je sastanak kome su prisutvovali i direktori osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Leskovca.

Pre sastanka prikazan je film o ulaganjima lokalne samouprave u prosvetu za vreme ovog, ali i ranijih mandata Cvetanovića.

„Budućnost pripada onim društvima koja imaju neophodna znanja, zato je adekvatno i kvalitetno obrazovanje jedan od osnovnih činilaca razvoja i unapređenja zajednice“ rekao je gradonačelnik na početku svog obraćanja i naglasio da je ulaganje u ovu oblast ulaganje u budućnost.

„Izdvajanja za prosvetu su izdvajanja koja vam se mnogostruko vrate, zato što samo kvalitetno obrazovani mladi mogu biti stubovi budućnosti čitavog društva. Kao rukovodioci grada mi im za to moramo postaviti čvrst temelj. Kako bi obrazovanje i školovanje bilo adekvatno primenjeno neophodno je ulagati u školsku infrastrukturu, povećavati izdvajanja za oblast prosvete, svim učenicima i prosvetnim radnicima obezbediti jednake uslove za nesmetan rad. Da smo tome posvećeni mogli ste videti u filmu koji smo vam prikazali na početku sastanka. Izdvajanja za oblast prosvete povećavaju se svake godine, a u ovoj godini su najviša do sada i iznose 634,5 miliona dinara. I to: 286 miliona za predškolsko obrazovanje; 212,7 miliona za osnovno obrazovanje; 117,6 miliona za srednje obrazovanje i 18 miliona za Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare