Tvrdi da je diskriminisan u sopstvenoj firmi a proces pred sudom se vodi godinama

LESKOVAC

Zoran Aranđelović, suvlasnik i bivši direktor firme “Zdravlje kozmetika“ doo iz Leskovca sazvao je konferenciju za medije na kojoj je izneo svoj problem rekavši da se oseća kao prognanik sa Kosova i Metohije u čijoj kući žive neki ljudi i jedu njegov hleb. Pritom se sve i dalje vodi na njegovo ime, a on se hrani u narodnoj kuhinji. Aranđelović tvrdi da je on osnivač ove firme i da je Miodragu Rakiću i Jovici Đorđeviću dao po 33,33 % udela u društvu „Zdravlje kozmetika“ doo, te da je Jovica Đorđević kasnije preneo udeo sinu Marku Đorđeviću.

„Od njih sam dobio otkaz Ugovora o radu 2013. godinu i tu počinje diskriminacija po radnom osnovu, jer mi ne dozvoljacvaju da radim, niti žele da me vrate na posao. Druga diskriminacije po osnovu udela o vlasništvu. Ja imam trećinu udela, a kada su me smenili sa mesta generalnog direktora ostavio sam im 36 miliona neraspoređene dobiti, što je u to vreme bilo 450.000 evra. I sada je tolika neraspoređena dobit, ali je oni na kraju godine umanje tako što je isplate kroz zarade za četiri uposlenika, odnosno za dva oca suosnivača i njihove sinove. Treća stvar je raspolaganje udelom, a ja sam hteo da se ovih problema rešim tako što sam im ponudio da otkupe moj udeo. Oni na tu ponudu nisu odgovorili, nisu hteli da me isplate. S obzirom da sam ja ispoštovao pravo preče kupovine, ponudio sam privrednim društvima iz Leskova i sa strane da oni to otkupe. Imalo je zainteresovanih lica, ali oni dođu do ulaza u firmu i tu naiđu na zaključana vrata. Njima se nedozvoljava da uđu u firmu sa svojim pravnim i finansijskim savetnikom kako bi videli šta iom to nudim da kupe.“

Sudski proces se vodi već godinama kaže Aranđelović i tvrdi da su i ostali radnici dobili otkaze. Jedan od tih radnika je i Duško Kostić koji kaže da je bez posla ostao 2012. godine.

„Rečeno mi je da im magacioner više ne treba. Pitam se na koji način su onda distribuirali robu? Ko je odvajao tu robu i slao je kupcima? Opet su morali da zaposle nekoga na to radno mesto. Znate li koga? Svoje sinove.”

Naš pokušaj da dođemo do druge strane ove priče nije urodio plodom. Ulaz u firmu je bio zaključan, a na telefon se niko nije javio.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare