Tvrde da se u Juri situacija smiruje a tek sad formiraju stručno-operativni tim za nadgledanje poštovanja mera

LESKOVAC

Gradski štab za vanredne situacije grada Leskovca danas je održao 33. sednicu i na samom početku direktorka Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Nikolić iznela je najnovije podatke o epidemiološkoj situaciji u Leskovcu i Jablaničkom okrugu.

„Od početka epidemije na teritoriji okruga imamo 614 slučajeva obolelih, od toga u gradu Leskovcu 438, Vlasotincu 113, Lebanu 32, Bojniku 27 i Medveđi četiri. Od jutros je stigao rezultat za 331 lice, od čega je negativno 323, a pozitivno osam lica. Došlo do smanjenja procenta pozitivnosti, koji na nivou okruga iznosi 2,41, a na teritoriji grada Leskovca 2,72%. U fabrici „Jura“ danas je registrovan jedan slučaj, čime se broj ukupno obolelih popeo na 114 lica. Tamo se situacija poboljšava, a čekaju se rezultati za 111 uzoraka.“

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović jutros je rekao da je na teritoriji Jablaničkog okruga obolelo još 24 osoba , što je sa ovih osam ukupno trideset dvoje danas,

Na osnovu preporuke Zavoda za javno zdravlje formiran je stručno-operativni tim za kontrolu propisanih mera zaštite u cilju sprečavanja širenja infekcije izazvane virusom korona u fabrici Jura.

Ovaj tim će kontrolisati i sprovođenje mera u posebno ugovorenom prevozu za zaposlene u ovoj kompaniji, ali i javnom gradskom prevozu. Oni će u saradnji sa nadležnim organima lokalne samouprave i državnim organima preduzeti mere u okviru svojih ovlašćenja i nadležnosti i o tome redovno izveštavati Gradski štab za vanredne situacije. Ovim timom će rukovoditi dr Jadranka Krasić, specijalista epidemiologije i načelnik Centra za prevenciju i kontrolu bolesti u Zavodu za javno zdravlje Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest
3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Otju, al ne moooguuuu!
Otju, al ne moooguuuu!
1 godina pre

Shvatite, ne moze ova vlast da radi posteno. Nisu tako nasadjeni porodicno, genetski, vaspitno, tradicionalno. Oni se biraju pobkoruptivnom kriterijumu, samo se slikaju s par naivaca za publiku Kad ponekad urade jednu dobru stvar to je za njihovu prirodu prava elementarna nepogoda. Iz mozak se isteraju kad su plemeniti bez interesa.

teraj dalje
teraj dalje
1 godina pre

pa sta ocekujete od ovakve vlasti,ko zna sta su radili dok smo mi bili u izolaciji

Rados
Rados
1 godina pre

Diletanti!