Tužio, pa izgubio

ČAČAK

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je u celosti prvostepenu presudu beogradskog Višeg suda kojom je presuđeno da se tužba koju je Gvozden Nikolić, vlasnik portala GZS podneo protiv naše redakcije i glavnog urednika, odbija po svim osnovama.

Nikolić i njegov pravni zastupnik tvrdili su u tužbenom zahtevu da je Ozon Press u nekoliko tekstova izneo neistine i tražili da po tom osnovu Ozon Media i glavni urednik portala Ozon Press Nebojša Jovanović, solidarno na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda isplate Nikoliću iznos od 200.000 dinara.

Odbijen je i zahtev Nikolića da se obaveže glavni urednik Nebojša Jovanović da, sa objave na portalu Ozon Press, skine tekstove: „Ljudi bez obraza“, „Prijepolje Info: Gvozden Nikolić kao Sulejman Ugljanin“, „Poledica, nova žrtva kleveta i laži GZS“, „Naprednjački novinar predložen za nagradu Grada Čačka“.

Pravosnažnom sudskom presudom kojom je odbijena tužba Nikolića po svim osnovama, da su navodno iznete neistine o njemu, potvrđeno je  da su svi navodi izneti u tekstovima istiniti.

U žalbi na prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu kojom su svi tužbeni zahtevi Nikolića protiv Ozon Press-a i urednika Jovanovića, odbijeni kao neosnovani, Gvozden Nikolić i njegov pravni zastupnik čačanski advokat Lazar Petrović, naveli su da presudu pobijaju u celini, zbog pogrešne primene materijalnog prava i bitne povrede odredaba parničnog postupka.

Apelacioni sud našao je da je žalba Nikolića i njegovog advokata neosnovana, jer kako se navodi u presudi Apelacionog suda:

–  presuda prvostepenog suda zasnovana je na potpuno i pravilno utvrđenom činjeničnom stanju koje se žalbom tužioca (Nikolića) neosnovano osporava ukazivanjem na pogrešnu ocenu dokaza prvostepenog suda.

– bitne činjenice za odluku o zahtevu tužioca (Nikolića) utvrđene su na osnovu savesne i brižljive ocene svakog izvedenog dokaza zasebno i svih dokaza zajedno saglasno odredbi člana 8 Zakona o parničnom postupku.

Pravosnažnom sudskom presudom određeno je da Gvozden Nikolić nadoknadi sve sudske troškove, takse i naknade za advokatsku kancelariju Vladimira Todorića, pravnog zastupnika tuženih Ozon Media i urednika Nebojše Jovanovića, proistekle iz ovog spora.

S obzirom na neuspeh Nikolića i njegovog pravnog zastupnika u postupku po žalbi, drugostepeni sud je odbio njihov zahtev za naknadu troškova drugostepenog postupka kao neosnovan.

Izvor: Ozon pres

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare