Preko 40 posto najstarijih Nišlija besplatno koristi gradski prevoz

NIŠ

 Naša odluka o besplatnom korišćenju javnog prevoza u Nišu za sve penzionere starije od 75 godina i one starije od 70 godina sa penzijom nižom od 28.960 dinara, jedan je od načina da pomognemo našim najstarijim sugrađanima. Povlastice za prevoz koje su dobili od Grada koristi gotovo 25 hiljada penzionera, što je više od 40 odsto od ukupnog broja penzionisanih lica u Nišu, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

  „Trenutno u Gradu Nišu blizu 25.000 naših najstarijih korisnika ostvaruje pravo na besplatno korišćenje javnog gradskog prevoza, a ako imamo u vidu da u Nišu ima oko 60.000 penzionera dolazimo do podatka da oko 41 procenat od svih penzionera ima pravo na besplatno korišćenje prevoza u Gradu Nišu“, kaže Milan Milić, direktor JKP Direkcija za javni prevoz Grada Niša.

    Najstariji sugražani ne kriju zadovoljstvo zbog ovakve povlastice jer su mnogi od njih prinuđeni da koriste gradski prevoz kako bi obavili neke od poslova koji su neodložni.

     „ Puno nam to znači jer koristimo prevoz posebno kada olazimo kod lekara. Pokažemo povlasticu kondukteru, ne plaćamo ništa i dobro je“, kaže jedna sugrađanka.

    Nišlija do nje koji je takođe koristi ovu vrstu povlastice dodaje da zahvalnost za to duguju Gradu.

      „Za penzionere je to velika usluga posebno za one koji imaju niže penzije. Zbog toga smo zahvalni  gradu jer je to za neke velika olakšica“, dodaje ovaj Nišlija.

      Pored najstarijih sugrašana koji su stariji od 75 godina Grad je vodio računa i o onim penzionerima u starosnoj kategoriji do 75 godina najnižom penzijom.

     „Odlukom iz prošle godine 2.200 penzionera sa najnižim penzijama dobilo je mogućnost za korišćenje besplatnog javnog prevoza. Na ovaj način Grad je pokazao da vodi računa o svojim najstarijim stanovnicima a na ovaj način se utiče na poboljšanje njihovog životnog standarda. Na ovaj način im je omogućeno lakše kretanje i obavljanje svakodnevnih poslova, a pri tome ne moraju da vode računa da li imaju karticu za prevoz ili ne“,zaključuje  Milan Milić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare