Tužilaštvo zatražilo izveštaj neuropsihijatra nakon pregleda bebe

VRANJE

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju povodom prijave J.S. Policijskoj upravi Vranje protiv dvojice ginekologa Opšte bolnice Vranje za JUGpress potvrđuju da je naloženo da se uzme detaljna izjava oštećene, utvrdi ko je od zdravstvenih radnika bio prisutan prilikom porođaja, izuzme medicinska dokumentacija o porođaju i da oštećena dostavi medicinsku dokumentaciju nakon pregleda deteta kod neuropsihijatra po već dobijenom uputu.

Podsetimo , J.S. se porodila u Zdravstvenom centru Vranje 16. januara i podnela je prijavu protiv dvojice lekara iz Službe za ginekologiju i akušersto okrivljujući ih da su prilikom porođaja „uzrokovali oštećenje mozga njene novorođene bebe”.

Ona je u izjavi za JUGpress navela da je ultrazvukom utvrđena povreda desne strane mozga, jer je došlo do komplikacije prilikom porođaja i da su lekari odbijali da urade carski rez.

ZCV je pokrenuo postupak sprovođenja unutrašnje provere kvaliteta rada u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje nakon ovog slučaja.

Žene Vranja najavile su protesnu šetnju protiv akušerskog nasilja u petak, 27. januara 11.55 časova. (kraj) DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare